0°C

West-Friese (sport)verenigingen goed vertegenwoordigd tijdens Sportcafé West-Friesland

Het kan West-Friese (sport)verenigingen bijna niet ontgaan zijn, maar donderdag 16 november werd de derde editie van het Sportcafé West-Friesland georganiseerd. En ook dit keer was de opkomst weer groot. Nicolette Bijlsma, buurtsportcoach van Team Sportservice voor de gemeente Medemblik: ‘Het was een waardevolle avond, zowel voor de organisatie als de (sport)verenigingen’.

Maar liefst 70 bestuurders van (sport)verenigingen uit de verschillende West-Friese gemeenten kwamen op de uitnodiging af. Een fantastische opkomst! Er was ruimte voor verenigingen om met elkaar in gesprek te gaan, maar er werden ook verschillende korte inspiratiesessies gehouden. Zo was er o.a. aandacht voor aangepast sporten, aanbod voor pubers, effectieve sponsoraanpak en bestuurdersontwikkeling.

Connecties
Van elkaar leren en elkaar inspireren staat ieder sportcafé weer centraal. En deze sportcafés zijn voor alle aanwezigen waardevol. Nicolette Bijlsma is naast buurtsportcoach bij Team Sportservice ook coördinator Aangepast Sporten en mocht een van de inspiratiesessies leiden. ‘Zo’n sessie met verenigingen, maar bijvoorbeeld ook met een Sport BSO is interessant voor zowel de bezoekers als organisatie. Zo kwam er naar voren dat het nog niet voor iedereen duidelijk is wat een buurtsportcoach precies kan betekenen voor een organisatie. En dat zij bijvoorbeeld ook kunnen ondersteunen in het traject van aangepast sporten. Nuttig om het hier dan over te hebben en vervolgens ook goede connecties te leggen voor de toekomst!’

Sportcafés in het nieuwe jaar
Ook voor het nieuwe jaar staan er alweer twee sportcafés gepland. Kon je er dit keer niet bij zijn? Zorg dan dat je donderdagavond 18 april en donderdagavond 14 november vrijhoudt in je agenda! Meer informatie over het programma volgt.

Meer informatie
Wil je meer informatie over het Sportnetwerk Westfriesland of heb je vragen? Neem dan contact op met Jordi Meester via jmeester@teamsportservice.nl of 06 – 36 08 84 80.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl