23°C
Few clouds

Harddraverijen organiseren Westfries kampioenschap

Vijf West-Friese organisaties hebben besloten om de banden nauwer aan te halen. Doel is om de kortebaansport vanuit de West-Friese regio een extra impuls te geven. De eerste stap is het jaarlijks organiseren van het Westfries Kampioenschap Kortebaandraverij: een heus WK! Daarnaast kunnen eigenaren een startpremie verdienen als hun paard bij alle vijf de kortebaandraverijen start.

Het WK Kortebaandraverij zal ieder jaar plaatsvinden in één van de vijf West-Friese plaatsen. Bovenop het prijzengeld kunnen eigenaren op ieder WK maar liefst € 2.000,00 aan extra premies winnen. “De kortebaansport in de regio West-Friesland is populair en kan bogen op een eeuwen oude historie. Daarnaast is het Nederlands Immaterieel Erfgoed”, aldus de organisatie.

Het eerste WK zal door Medemblik worden georganiseerd op maandag 18 september 2023. Vervolgens is het de beurt aan Enkhuizen in 2024, Venhuizen in 2025, Wognum in 2026 en Schagen in 2027. Sponsor G. Van Diepen Project & Advies BV uit Opmeer stelt de extra premies beschikbaar. “Wij zijn een op en top West-Fries bedrijf en vinden het geweldig dat we een Westfries Kampioenschap en tegelijk de kortebaansport kunnen steunen” aldus directeur Gerard van Diepen.

Westfriese Startpremie

Als een paard start in Wognum en Venhuizen in de maand mei en in september in Schagen, Enkhuizen en Medemblik dan krijgt de eigenaar van het paard een startpremie tot maar liefst € 500,00. Mocht een paard onverhoopt worden uitgeloot dan doet het paard nog steeds mee voor de startpremie. De vijf West-Friese organisaties hebben  een jaarlijks bedrag van € 5.000,00 voor de Westfriese Startpremie bij elkaar gebracht.

Door het organiseren van een Westfries Kampioenschap en het geven van startpremies wordt het voor de eigenaren aantrekkelijker om in West-Friesland te koersen. Daarnaast zal een WK ook zeker leiden tot nog meer spectaculaire ritten want er valt een serieuze titel te winnen. 

Foto bijschrift: Voorzitters van de West-Friese kortebanen en hun WK sponsor in een typisch West-Fries landschap bij de Grote Molen in Schellinkhout. Vlnr. Hans Nipshagen van Medemblik, sponsor Gerard van Diepen, Kees Komen van Venhuizen, Mark Veen van Enkhuizen en Jan Ootes van Wognum.  Marga Verduin van Schagen was verhinderd.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl