0°C

Wekelijks wandelen met rollator is goed voor lijf en leden

“Deze manier van bewegen is zo belangrijk voor mensen die met een rollator lopen, maar de meesten beseffen dat niet. Ze zien de rollator eigenlijk alleen maar als noodgreep om toch nog een boodschap te kunnen doen. Terwijl de dame die voorheen elke week meewandelde vertelde, dat ze juist op wandeldagen geen last meer van haar knieën heeft.” Dat vertelt Ziko Mantel van Team Sportservice. Hij gaat vanaf woensdag 4 januari weer wekelijks op pad met mensen die met een rollator lopen of liever een lager tempo wandelen. De wandeling is elke woensdag om 11.00 uur en start vanaf het Acaciaplein in Schagen. Deelname is gratis.

Een ander succesverhaal is dat van een vrouw die door te gaan bewegen haar rollator zelfs niet meer nodig heeft. Ziko licht toe: “Zij kwam op een informatiebijeenkomst binnen met een rollator. Ze had een nieuwe heup gekregen. Door te gaan bewegen verbeterde haar spierkracht, kreeg ze meer evenwicht en ging haar conditie vooruit. En kon ze uiteindelijk haar rollator aan de kant zetten.”

Goed middel tegen vereenzaming

Veel mensen die aangewezen zijn op een hulpmiddel om te lopen, hebben de neiging om minder de deur uit te gaan. Angst om te vallen is een van de redenen. En daarmee lopen ze kans om sneller te vereenzamen. “Meestal zijn het mensen die op leeftijd zijn. Ze komen helemaal niet of heel weinig buiten. Daarom is deze wandeling niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Want door lekker naar buiten te gaan en te wandelen met anderen, is het ook een hele sociale activiteit. En na afloop drinken we samen nog een kop koffie, voor wie het leuk vindt.”

Aangepast tempo en afstand

Om iedereen de kans te geven om mee te kunnen wandelen, zorgt de buurtsportcoach van Team Sportservice ervoor dat zowel het tempo als de afstand aangepast wordt. “Dus de ene keer lopen we een uurtje en de andere keer een half uur. Per week bekijken we wat we gaan doen, zodat echt iedereen mee kan doen in een veilige omgeving.”

Geen kosten

De deelnemers lopen onder de professionele begeleiding van Team Sportservice. Er zijn geen kosten verbonden aan deze wekelijkse wandeling. Wie ervoor kiest om na afloop nog te blijven voor de koffie betaalt daar 1 euro per kopje voor.

Extra informatie

Aanmelden kan bij Ziko Mantel via zmantel@teamsportservice.nl. De start is vanaf het gebouw Onder de acacia’s aan het Acaciaplein in Schagen. Vragen of meer informatie vooraf? Mail of bel: 0224–214774.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl