14°C
Clear sky

Weg met wiebelende benen door cursus In Balans

Team Sportservice biedt toegankelijke cursussen om ook op oudere leeftijd je spieren in conditie te houden. Vrijdag 24 maart verzorgt Marijke de Wijs twee bijeenkomsten in MFC de Boerderij in Den Helder. Van 18.00 tot 19.00 uur vertelt zij over de cursus Cognitieve Fitness en van 19.15 tot 20.30 uur over de cursus In Balans.

“Ik voelde me wat wiebelig in de benen. Maar door deze cursus heb ik weer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga een stuk zekerder de deur uit”, aldus een 77-jarige deelnemer aan de valpreventiecursus In Balans.

Cognitieve Fitness
In de cursus Cognitieve Fitness train je vijftien weken lang je lijf én je brein. De cursus is opgezet in de strijd tegen dementie en psychische klachten. Je krijgt spierversterkende oefeningen, goed voor hart en bloedvaten. De hersenen worden gestimuleerd met uitdagende oefeningen, goed voor je geheugen en aandacht. En er is tijd voor ontspanning met aandacht voor een rustige ademhaling, goed tegen stress. Door de cursus word je weer fitter en houd je je hersenen gezond. Na afloop geniet je samen van een kopje koffie of thee.

In Balans
Rina Blondeau van Team Sportservice legt uit hoe de cursus In Balans eruitziet. “We doen oefeningen met de deelnemers, nemen tests af en geven informatie over bewegen en evenwicht. De oefeningen zijn gebaseerd op Tai Chi, waarin aandacht is voor balans, contact met de grond en verplaatsen van je gewicht. Naast deze twintig lessen in tien weken zijn er nog drie theorielessen. En natuurlijk eindigen we dan door even samen een koppie te doen.”

Het gaat er hier om in balans te blijven en zeker op de been te zijn. Je ontwikkelt sterkere beenspieren en verbetert je evenwichtsgevoel. Zodat je letterlijk steviger in je schoenen staat. Bovendien werk je aan een betere conditie.

Meer informatie
Tijdens de bijeenkomst op 24 maart geeft Marijke informatie over beide cursussen. Locatie: MFC Boerderij, G v M v Waardenburglaan 22, Den Helder. Je kunt je daar direct voor de cursus aanmelden, maar ook telefonisch: 06 – 310 222 05 of via de website noordhollandactief.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl