14°C
Broken clouds

Webinars en workshops tijdens landelijke Week Gezonde Jeugd

‘Samen maken we gezond gewoon, zodat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, tijdens het sporten, in hun vrije tijd of op het werk.’ Dat is het doel van de Week voor de Gezonde Jeugd. Dit jaar houdt JOGG deze week van 7 tot en met 11 juni. In het kader daarvan verzorgen JOGG-regisseurs tal van activiteiten. Niet alleen, maar in nauwe samenwerking met alle partijen waar ze normaal gesproken ook mee te maken hebben.

“Je kunt denken aan workshops en webinars”, noemt JOGG-regisseur Marjolein Broersen als voorbeeld. “We hebben een heel programma in elkaar gezet. Voor ouders, maar ook voor kinderdagverblijven en scholen. Want gezondheid speelt natuurlijk niet alleen binnen de muren van het eigen gezin. Als alle partijen rondom het kind meedenken en meedoen, zorgen we dat gezond heel gewoon wordt. Iets wat overal speelt.”

Verbindende schakel

JOGG staat voor Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. In steeds meer gemeenten is een JOGG-regisseur aangesteld die de verbindende schakel vormt tussen gemeente en alle partners die om een kind heen staan. Zo kun je denken aan de GGD, diëtisten, leerkrachten, fysiotherapeuten, huisartsen, buurtsportcoaches en meer.

Erik Scherder te gast

“Om iedereen te informeren, kennis of inzichten te geven willen we op verschillende vlakken webinars verzorgen. De eerste is donderdag 3 juni, voorafgaand aan de Week voor de Gezonde Jeugd. Dan gaat de GGD dieper in op de puber online en wat je daar als ouder of verzorger over moet weten om vinger aan de pols te houden. Een dag later hebben we de beroemde Nederlandse neuropsycholoog Erik Scherder te gast tijdens het webinar ‘Gezonde leefstijl, bewegend leren en preventie’. Verder nog een inspiratiesessie over de gezonde sportomgeving in samenwerking met het NOC*NSF, een slaapwebinar en een week lang ‘Koken met kinderen’. Het zijn maar een paar voorbeelden.”

Elke dag online koken met kinderen

De filmpjes over ‘Koken met kinderen’ duren een ongeveer een kwartier en zijn van maandag 7 tot en met vrijdag 11 juni te zien op YouTube. Elke dag vind je daar de instructie voor de maaltijd, zodat je makkelijk met je kind de keuken in kunt duiken om het gerecht voor die dag te maken. “Natuurlijk zorgen we ervoor dat de boodschappenlijst allang te vinden is op onze site”, belooft Melissa Deenstra. “Zo kun je op voorhand zorgen dat je alle gezonde ingrediënten in huis hebt. Niet bang zijn dat het lastige recepten zijn, iedereen kan dit.”

Het hele programma van de Week voor de Gezonde Jeugd is te vinden op de site: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/week-voor-de-gezonde-jeugd/

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl