4°C
Broken clouds

Voetballen tijdens corona

Sluit je nu aan bij een lokale club!

Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zien veel sportverenigingen hun ledental teruglopen. Zo ook voetbalclubs. Doordat er niet of minder getraind en gespeeld wordt, raken veel leden ongemotiveerd om met de sport door te gaan. Zonde, want voetbal is een geweldige teamsport! En juist lokale clubs kunnen het nu financieel zeer lastig krijgen…

Hadden sportclubs het tijdens de eerste coronagolf al moeilijk, nu met de tweede golf komen de ledenaantallen nog meer onder druk te staan. Sporten is door de maatregelen even niet meer zoals het was en hierdoor raken veel mensen ongemotiveerd. Uit een enquête van BAV, de belangenorganisatie van het amateurvoetbal, blijkt dat ook veel voetbalclubs leden verliezen. Dat is uiteraard geen goede zaak voor het succesvol voortbestaan van de balsport.

Met elkaar

Voetbal is een teamsport en juist dat feit maakt de sport zo mooi en leuk. Samen sporten is gezelliger dan wanneer je alleen sport. Als het even tegenzit, motiveer je elkaar en als er iets te vieren valt, is het ook gezelliger om dat met elkaar te doen. Voetbal kan er zelfs voor zorgen dat je meer vrienden krijgt en dat je sociale netwerk groter wordt. Ook na een wedstrijd zoeken veel teamleden elkaar namelijk op om samen gezellige dingen te doen. Die gezelligheid is ook weer goed voor je mentale gezondheid.


Motivatie
Het is natuurlijk niet zo gek dat veel mensen tijdens de coronamaatregelen niet meer gemotiveerd zijn om bij een club te voetballen. Veel gezelligheid is verloren gegaan door de coronamaatregelen en een tijd lang lagen trainingen en wedstrijden zelfs helemaal stil. Toch zorgt juist teamsport ervoor dat je meer gemotiveerd bent om toch door te gaan. Dit komt omdat je samen met een sterke groep vormt. Negatief gezegd ervaar je groepsdruk, maar veelal voelt het juist positief: je wil gewoon jouw team niet in de steek laten! Samen sta je sterk.

Fit blijven
Voor de mensen die nog twijfelen om voor het eerst te beginnen bij een voetbalclub: hier nog wat voordelen. Net zoals bij alle sporten is voetbal goed voor je conditie en uithoudingsvermogen. Door het vele rennen zal je hart- en longcapaciteit erop vooruitgaan. Dit heeft ook weer zijn effect op je weerstand. Daarnaast zorgt voetbal voor sterkere spieren en meer lenigheid van het lichaam. Dit komt omdat je naast rennen natuurlijk ook veel springt en schopt. Het liefste tegen de bal natuurlijk… Het rennen en tegelijkertijd schoppen tegen de bal is tenslotte ook erg goed voor je coördinatie.

Juist nu
Door juist nu voor voetbal te (blijven) kiezen, blijven veel lokale voetbalclubs financieel gezond. Als clubleden de vereniging verlaten betekent dit direct minder inkomsten voor de club. De ledencontributie is namelijk voor de meeste clubs de belangrijkste inkomstenbron. Het zou toch zonde zijn als door corona jouw lokale voetbalclub het niet redt. Dan zou het zo maar kunnen betekenen dat de clubpoorten voor altijd dicht gaan. Kies daarom juist nu voor voetbal en help je lokale club de coronacrisis door!

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl