14°C
Clear sky

“Verborgen Luchtvaartparel in West-Friesland” 

Veel mensen die vanaf Vliegveld Middenmeer voor het eerst meegaan met een vliegles, of meevliegen met vrienden die reeds een vliegbrevet hebben, zijn altijd verbaasd over de faciliteiten op en om het veld en het ogenschijnlijke gemak om ‘even’ te gaan vliegen. 

  “Vaak wordt ons moderne vliegveld met haar ruime hangaars, Brasserie Wings en de vele vliegtuigen als een verborgen parel in West Friesland beschreven, men verwacht het niet, en echt iedereen is positief verrast” aldus Andre Harte, eigenaar van vliegschool Adventure Flights. 

Als men eenmaal een vliegbrevet in de zak heeft krijg je als clublid veel ruimte om je eigen vliegagenda in te richten: even op Ameland lunchen of een dag met je partner spenderen aan het Franse strand bij Le Touquet, of zelfs een wandeling maken op het belastingvrije eiland Helgoland bij Denemarken; heel veel is mogelijk en vervult veel vliegers’ dromen. 

De ontwikkeling van de lichte sportvliegtuigen heeft in de afgelopen 20 jaar enorme stappen gezet. En juist deze ontwikkeling heeft vliegschool Adventure Flights (en het Vliegveld Middenmeer) omarmt: de 6 lesvliegtuigen zijn hypermodern en zeer comfortabel om alle velden in Nederland maar ook om Europa mee te ontdekken. Daarnaast heeft de ontwikkeling van nieuwe materialen lichtere vliegtuigen voortgebracht terwijl er niet aan comfort is ingeboet. Sterker nog; door de composiet en carbon onderdelen zijn de vliegtuigen groter maar niet zwaarder geworden. “En daarmee ook zuiniger; het verbruik van onze vliegtuigen ligt rond het verbruik van een middenklasse auto, ca. 1 op 12. Maar dan vlieg je wel met een gemiddelde snelheid van 180-200 km/u” aldus Andre. 

Ook de laatste ontwikkelingen op veiligheid zijn toegepast; al zou er gedurende een vlucht een noodsituatie ontstaan waardoor er niet meer doorgevlogen kan worden dan landt het hele vliegtuig, inclusief passagier en piloot, aan een parachute veilig op de grond. 

Het verklaart het succes van de vliegschool: het gemak, de prachtige vliegtuigen, en de goede sfeer zorgen voor een immer groeiende aandacht voor de vliegactiviteiten aan de Flevoweg 1 te Middenmeer. 

Meer informatie: www.adventureflights.nl / www.vliegveldmiddenmeer.nl 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl