7°C
Scattered clouds

Vek-Wik start sporten met visuele beperking

Woensdag 12 januari 2022 om 16:00 uur vindt de aftrap plaats van sporten voor mensen met een visuele beperking (Sport Unlimited). Na sporten met een verstandelijke beperking (Special Gym) en sporten met een fysieke beperking (Gym Extra) is het gymvereniging Vek-Wik gelukt om ook deze tak van sporten van de grond te krijgen.

Een ieder, ook inwoners van buiten Enkhuizen, kunnen zich aanmelden.

“Mede door de coronamaatregelen laat het aantal aanmeldingen op dit moment wel wat te wensen over. We hebben echter van de start van de andere takken van sporten met beperking geleerd dat we geduld moeten hebben en dat mond-tot-mondreclame vaak het beste werkt. Special Gym draait nu een jaar, Gym Extra nog geen half jaar en we hebben inmiddels respectievelijk 15 en 7 leden”, aldus trotse voorzitter Hans de Vries.

Het duurt over het algemeen ook even voordat de eerste stap wordt gezet om daadwerkelijk te gaan sporten met een beperking.

“We hebben er echter alle vertrouwen in dat het aantal aanmeldingen zal groeien en dat dit unieke project gaat slagen!”

We hopen dat de Westfriese gemeenten, die alle het sporten met een beperking als een hoge prioriteit in hun beleid hebben vastgelegd- ook aan het een en ander aandacht zullen schenken door middel van bijvoorbeeld de voorlichtingsrubrieken.

Hiervoor is al contact geweest met wethouders van de gemeenten Enkhuizen, Stede Broec en Hoorn. Welwonen Enkhuizen heeft toegezegd het eventueel gewenste vervoer tussen NS-station Enkhuizen en de gymzaal te verzorgen.

Het materiaal voor sporten met een visuele beperking is inmiddels aangeschaft. Dit mede dankzij onder andere enkele plaatselijke sponsoren, de Dirk Kuyt Foundation, het VSB Fonds en het Oogcentrum Noordholland. Deze laatste is tevens de ambassadeur van Vek-Wik.

Er zal elke woensdag van 16:00 tot 17:00 uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer worden gesport. Twee leskrachten zullen de lessen verzorgen. De lessen bestaan uit bewegen, fitness en spelvormen. Een ieder op eigen tempo en niveau. Naast het belang van bewegen staat vooral plezier centraal.

Interesse, aanmelden of vragen?

Neem dan contact op met Hans de Vries, voorzitter van gymvereniging Vek-Wik (voorzitter@vekwik.nl / 06-83205270)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl