13°C
Broken clouds

Unicefloop 2023 in teken van plastic afval: ‘Bouwstenen toekomst’

De 47e Unicefloop Hoorn op zaterdag 3 juni staat in het teken van plastic afval: bouwstenen van de toekomst. Het startsein wordt om 9.00 uur gegeven bij Schouwburg Het Park. Deelnemers kunnen kiezen uit tochten van vijf, tien of vijftien kilometer.

Anderhalf miljoen kinderen in het Afrikaanse lans Ivoorkust kunnen niet naar school. Simpelweg omdat er niet genoeg klaslokalen zijn. Plastic wordt omgesmolten tot bouwstenen. In de recyclingfabriek van Unicef wordt het plastic afval voor een eerlijke prijs gekocht van de vrouwen. Binnen drie weken is een lokaal van gerecycled plastic klaar en kunnen kinderen er les krijgen.

De start en de finish zijn, zoals ieder jaar, bij Schouwburg Het Park. Lopers van de 15 kilometer kunnen tot 10.00 uur starten, de andere lopers kunnen tot 11.00 uur aan hun wandeling beginnen. Na de loop is er bij de schouwburg van alles te doen. Er is een ballonnenclown, kinderen worden gratis geschminkt, er is een springkussen, er zijn verschillende muziekoptredens  en ook de brandweer is aanwezig.

Meer informatie is te vinden op facebook.com/unicefhoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl