0°C

Tweede editie ‘SUP against the plastic soup’

Clean Green Kayak machine en Schoon Enkhuizen hebben de handen ineen geslagen en voor de tweede keer de actie: ‘SUP against the plastic soup’ georganiseerd om de bewustwording rondom zwerfafval in het water te helpen vergroten. Zaterdag 15 en zondag 16 juli gaan we los!

Het is de bedoeling om met een groep vrijwilligers op twintig sups gewapend met grijpstokken en emmers de sloten van Stede Broec en Enkhuizen flink op te schonen. Al het zwerfafval in ons milieu word uiteindelijk een deel van de plastic soup, de opeenhoping van een grote hoeveelheid plastic en ander afval in oceanen en zeeen.

Veel dieren raken verstrikt in het afval en sterven daardoor een langzame en pijnlijke dood. “Het schoonmaken van de sloten op de SUP en met de kayak is helaas hard nodig.” Aldus Wilbert Prehn en Judith van Duijne, organisatoren van ‘Sup Against The Plastic Soup.’

Gezelligheid en verbinding
Na het enorme succes van vorig jaar, waarbij er ruim 1,5 kuub zwerfafval uit het water is gevist kunnen  we wel zeggen dat ‘Sup Against The Plastic Soup’ gericht is op het verbeteren van de waterkwaliteit en bij te dragen aan een schoner milieu maar vooral dat het gezellig en enorm leuk is om dit samen te doen!   

Na het opruimen hebben we ijskoude limonade en bier. “Naast het zwerfafval wat opgeruimd word, hebben we ook veel lol.” Aldus Lars Verberne, mede-organisator ‘SUP Against The Plastic Soup.’ De actie word breed ondersteund vanuit de gemeente Stede Broec en Enkhuizen. 

Meedoen?
Heb je altijd al eens willen suppen en vind je een schoon milieu belangrijk? Iedereen kan meedoen, deelname is gratis en alles word verzorgd. Er is een instructeur aanwezig bij de SUPs dus ook zonder ervaring kun je meedoen. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Aanmelden kan via schoonwestfriesland@gmail.com onder vermelding van ‘SUP Against The Plastic Soup’ met vermelding van de gekozen plaats.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl