9°C
Overcast clouds
9°C
Overcast clouds

Toptalenten in het zonnetje tijdens eerste Sport Gala Schagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De gemeente Schagen kent veel sporters. Jonge en wat oudere talenten die dag in, dag uit keihard werken om de top te behalen en te behouden. Om deze te eren houden de gemeente en het Topsportfonds voor het eerst het SportGala Schagen. Alle bijna vijftig talenten worden in het zonnetje gezet. En in drie categorieën worden bovendien de Belofte, het Talent en de Sportkampioen gehuldigd. Het SportGala Schagen 2021 is donderdag 9 december.

René Oerlemans, die het Topsportfonds beheert, licht toe: ”Uit het Topsportfonds kan een individuele sporter maximaal €1000,- en een team of vereniging €2500,- krijgen. Totaal is dat ruim €70.000,-. De gemeente wil het Topsportfonds in ieder geval nog een jaar garanderen aan de Schagense sportwereld.”

Belofte, Talent en Kampioen

Het SportGala Schagen 2020 is een evenement voor genodigden, georganiseerd in opdracht van de gemeente Schagen. De feestelijke avond is 9 december in Alpha aan de Loet in Schagen. Sportwethouder Joke Kruit doet het welkomstwoord. In drie categorieën worden sporters gehuldigd. De Belofte van 2020 is een sporter tot 14 jaar, het Talent is tussen 14 en 18 jaar oud en degene die de titel Sportkampioen een jaar lang mag dragen is 18-plus.

Vuilnismannen

“Verder hebben we een leuk programma in elkaar gezet. Oud-wereldkampioen judoka Ruben Houkes, van origine afkomstig uit Schagen, praat de avond aan elkaar. We hebben tussendoor een demo van twee jonge pannatalenten uit de regio die deel uitmaken van de tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson. En dan de Vuilnismannen. Die trakteren de gasten op interactief entertainment met emmers als trommel”, vertelt René Oerlemans enthousiast.

Vrolijk feest dat talenten stapje vooruit helpt

Wethouder sport Joke Kruit: “Sporters zijn een groot voorbeeld voor alle inwoners. Of je nou jong of oud bent, uit een dorp komt of uit de stad: bewegen is altijd goed voor je. Onze sportieve talenten verdienen het om een steuntje in de rug te krijgen. Omdat het niet makkelijk is om op topniveau te sporten en om daar te komen. Daarom helpt de gemeente hen graag. Het sportgala is een vrolijk feest én helpt de talenten een stapje vooruit.”

Het evenement gaat om 19.30 uur van start en duurt tot ongeveer 21.00 uur, afhankelijk van de dan geldende coronaregels.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl