0°C

Team Sportservice start met nieuwe valpreventiecursus

“Ik heb dankzij In Balans weer zelfvertrouwen”

SCHAGEN – “Na een val op straat werd ik steeds banger om alleen naar buiten te gaan. Dankzij de cursus In Balans heb ik weer zelfvertrouwen.” Mooie woorden van een 77-jarige deelnemer aan de valpreventiecursus In Balans. Omdat Team Sportservice weet hoe belangrijk het is om ook op oudere leeftijd je spieren in conditie te houden, verzorgt de organisatie een training van dertien weken. Voorafgaand is er woensdag 7 september een informatiebijeenkomst bij Univé Schagen.

In de bijeenkomst legt Jolanda Ides van Team Sportservice uit hoe de cursus eruitziet. “We hebben contact gezocht met Sisters in Shape. Zij doen allerlei handige oefeningen met de deelnemers. Nemen tests af en geven informatie over bewegen en evenwicht. De oefeningen zijn gebaseerd op tai chi, een bewegingsleer met aandacht voor balans, contact met de grond en lichaamsgewichtverplaatsing.”

Steviger in je schoenen

Het gaat dus niet om val breken, maar om juist in balans te blijven en steviger op de been te blijven. Je ontwikkelt sterkere beenspieren en verbetert het evenwichtsgevoel. Zodat je letterlijk steviger in je schoenen staat en bovendien werkt aan een betere conditie.

Duidelijk cursusboek voor thuis

De professioneel opgeleide docenten van Sisters in Shape begeleiden iedere deelnemer op zijn eigen niveau. “Er hoort ook een cursusboek bij. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven en deze worden met foto’s ondersteund. Zo kan iedere deelnemer thuis blijven oefenen en ook naderhand nog eens terugkijken en de oefeningen herhalen”, licht Sanne Melching van Sisters in Shape toe.

Aanmelden voor de infobijeenkomst

De training In Balans is een valpreventiecursus die ondersteund wordt door onder andere Univé Schagen, de gemeente Schagen en Omring.

Meer weten? Dan is de informatiebijeenkomst een mooie uitkomst. Deze is woensdag 7 september in de Univé-winkel aan de Hoep 2C in Schagen. Inloop vanaf 14.30 uur, de presentatie begint om 15.00 uur. Aanmelden kan via 0224–214774 of bij Jolanda Ides: jides@teamsportservice.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl