0°C

SV Enkhuizen pilot: kinderen breed motorisch opleiden

Bij SV Enkhuizen is Team Sportservice een pilot gestart om kinderen ‘breed motorisch op te leiden’. Kort gezegd houdt dat in dat er verschillende soorten oefeningen worden aangeboden tijdens een reguliere voetbaltraining. Met als doel een bredere motorische ontwikkeling (BMO) en dat biedt weer betere perspectieven voor de toekomst.

Onder leiding van Bart de Haas (vakdocent lichamelijke opvoeding en ASM geschoold) van Team Sportservice hebben de JO-08 en JO-12 diverse oefeningen gedaan als vervanging van de warming-up. Plezier en ontwikkeling stonden hierbij centraal. Op de vraag of de kinderen het leuk vonden om deze oefeningen te doen antwoordden zij volmondig: JA!

Breed motorisch opleiden

Breed motorisch opleiden houdt in dat de kinderen veelzijdig leren bewegen. Dit stimuleert de hersenen en zorgt voor een betere motorische ontwikkeling. Dit helpt de spelers tijdens, in dit geval, het voetballen omdat zij zich soepeler kunnen bewegen en sneller kunnen schakelen. Deze manier van trainen geven is niet alleen geschikt voor voetbal, maar eigenlijk voor iedere sport. Verenigingsadviseur Jordi Meester: ‘Ik geloof als verenigingsadviseur heilig in het breder motorisch opleiden, omdat het een bewezen concept is. De spanningsboog van kinderen wordt steeds korter. Veel afwisseling en plezier is de sleutel voor kinderen tijdens het sporten.’

Vervolg pilot

Na afloop van de pilot bij SV Enkhuizen wordt er gekeken wat voor vervolg het BMO kan krijgen binnen de vereniging. Jordi Meester: ‘De pilot was een groot succes. De kinderen leerden nieuwe oefeningen en hadden vooral veel plezier. Ook voor de trainers was het een gave ervaring om te zien wat BMO met hun groep deed. Op de lange termijn gaat SV Enkhuizen hier zeker de vruchten van plukken. Ik verwacht dat ze het terugzien in de motorische ontwikkeling van de leden maar ook in de groei van het ledenaantal.’

Ook breed motorisch opleiden?

Klinkt BMO ook interessant voor jouw vereniging en willen jullie hier ook van profiteren? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur Jordi Meester via 06-360 88 480 of jmeester@teamsportservice.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl