14°C
Clear sky

Succesvolle Fitte Start Instuif voor jonge gezinnen

De Fitte Start Instuif voor jonge gezinnen, een initiatief dat gericht is op de gezondheid en welzijn van de allerkleinsten, vond onlangs plaats in Den Helder. Dit evenement, georganiseerd door verschillende professionals, was een groot succes en zette de toon voor gezonde leefstijlen in de vroege jaren van een kind.

Verschillende organisaties deelden hun expertise 

Tijdens de Fitte Start Instuif, op woensdag 25 oktober, stonden in sporthal de Draaikolk Den Helder verschillende organisaties die ieder hun eigen expertise hadden. Partners zoals JOGG, Dieet en co, GGD Hollandsnoorden, Kappio, Turnlust, OKK-gymvereniging en Homestart waren aanwezig om jonge gezinnen te voorzien van waardevolle informatie. Elk kind ontving een stempelkaart waarmee ze langs alle beweegactiviteiten gingen, terwijl ouders de gelegenheid hadden om in gesprek te gaan met de verschillende stands en experts.

Het evenement bood een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en hun ouders. Een ouder merkte op: “Ik wist echt niet wat ik moest verwachten, maar ik zie mijn dochtertje zo genieten.” Een andere ouder vertelde blij: “Wat een leuk evenement. Volgend jaar weer?”

Kinderen konden deelnemen aan verschillende beweegactiviteiten zoals een loopfietsparcours, oefenen met was ophangen, spelen met een felgekleurde parachute, een hobbelbaan trotseren, springen op een springkussen, duiken in een ballenbak, en balrollen over banken.

De organisator van het evenement was zeer tevreden over de Fitte Start Instuif: “Het was waardevol om alles bij elkaar te brengen, zodat ouders en kinderen van 0-4 jaar zowel informatie als beweging konden ervaren. Door het enthousiasme van de ouders die aanwezig waren, worden wij als organisatoren zelf ook enthousiast om dergelijke initiatieven voort te zetten.”

Vervolg Fitte Start Instuif

De Fitte Start Instuif was een groot succes en beloofde een gezonde toekomst voor jonge gezinnen. Het evenement heeft aangetoond dat een gezonde leefstijl, leren en bewegen leuk en toegankelijk kunnen zijn voor de allerkleinsten. 

De eerstvolgende instuif zal plaatsvinden op 14 februari 2024 in ‘t Zand en op 21 februari 2024 in Wieringerwerf. De exacte locaties zullen later worden bekendgemaakt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl