14°C
Scattered clouds

Streker Atletiek Vereniging SAV bestaat 70 jaar!

Dit jaar bestaat de Atletiek vereniging uit Grootebroek alweer 70 jaar. Sinds de oprichting in oktober 1951 heeft SAV al vele mooie momenten mogen beleven, zo was daar de verhuizing van het grasveld op de industrieweg naar het sportcomplex aan de Wijzend, in eerste instantie een sintelbaan maar in de jaren 90 werd er een prachtige kunststofbaan aangelegd. Sinds een aantal jaren ligt er een nieuwe zwarte kunststofbaan en organiseert SAV jaarlijks een grote landelijke wedstrijd het Westfries Atletiek Gala.

In de loop der jaren heeft SAV grote talenten voortgebracht die menig medaille heeft opgeleverd tijdens Nederlandse kampioenschappen. En sinds enkele jaren hebben we ook 2 wereldtoppers in de gelederen, Nadine Visser de hordenloopster gaat al wat langer mee en was ook al actief tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio, maar nu heeft zich een tweede SAV’er gemeld op het wereldtoneel, Lieke Klaver uit Enkhuizen mag zich inmiddels ook wereldtop noemen op de 400m (en regelmatig ook op de 200m). beide atletes waren dan ook actief op de Olympische Spelen deze zomer in Tokyo met zeer fraaie uitslagen!

Omdat SAV dit jaar 70 jaar bestaat vieren wij dit zaterdag 9 oktober met een groot spektakel op de eigen atletiekbaan voor de jeugd en ‘s avonds is er net als 10 jaar geleden weer een grote feest in Bovenkarspel in het verenigingsgebouw Tuf aan de Hoofdstraat. Dit feest is toegankelijk voor alle actieve leden maar ook voor een ieder die in het verleden lid is geweest van SAV en graag weer eens zijn oude sportmaatjes wil ontmoeten in een feestelijke setting!

Je kunt je hiervoor opgeven middels een mailtje naar 70jaarSAV@gmail.com en met het overmaken van een eigen bijdrage van €12,50 op banknummer NL39INGB0002966548 t.n.v. Streker Atletiek Vereniging.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl