17°C
Few clouds

Start aanpak bodemsituatie mountainbikeparcours De Bult

Het herstellen van de deklaag van De Bult, de voormalige vuilstortplaats van Enkhuizen, start eind november. Deze aanpak is het gevolg van een saneringsonderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren. Aanleiding hiervoor was een eerder onderzoek waaruit bleek dat de deklaag op een aantal plaatsen te dun is geworden.

De Bult ligt langs de Oosterdijk, bij de kruising met de Haling. Wielervereniging West-Frisia gebruikt dit terrein als mountainbikeparcours. Nu alle voorbereidingen van het saneringsonderzoek zijn afgerond, gaan de herstelwerkzaamheden beginnen.

Herstellen deklaag

Op de dunne plekken komt een nieuwe laag van een halve meter schone grond. Daarvoor wordt op een aantal plekken de beplanting verwijderd. Als het werk klaar is, komen de beplanting, het gras en de kruidenbermen weer terug.

De werkzaamheden starten tussen 29 november en 6 december 2021 en duren ongeveer 3 weken. Schadenberg Groep uit Hem voert het werk uit. Het werkterrein wordt afgezet met hekken langs de toegangswegen.

Brief omwonenden

Alle omwonenden en gebruikers krijgen hierover binnenkort een brief. Deze brief is ook te vinden op onze website www.enkhuizen.nl/actueel.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl