13°C
Clear sky

Sporters eindelijk weer in het zonnetje tijdens Sportgala Den Helder

DEN HELDER – Sporters die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd horen in het zonnetje gezet. Dat vinden Team Sportservice en de gemeente. Daarom organiseert het sportloket van Den Helder elk jaar het Sportgala in opdracht van met de gemeente. Het Sportgala is donderdag 19 januari in theater De Kampanje.

Vorig jaar was een gek jaar, dat behoeft geen verdere uitleg. “Deze keer kunnen we het Sportgala weer neerzetten zoals we gewend zijn. En dat is fijn, want samen de sport vieren is toch veel leuker dan in je eentje?”, vindt Kirsten ten Haaf van Team Sportservice. Ze is een van de organisatoren van het jaarlijkse gala.

Parade der Kampioenen
Iedereen, individuen en sportverenigingen, kan sporters voordragen. Kirsten legt de aanmeldprocedure precies uit: “Je kunt een sporter of team aandragen voor de gemeentelijke sportpenning – de kampioenenparade – en je kunt sporters nomineren voor een categorie: sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar.”

Veel betekend voor sportwereld
En dan heb je nog de oeuvreprijs. Een prijs die bijvoorbeeld ook kan gaan naar iemand die ontzettend veel voor de Helderse sportwereld heeft betekend. Buurtsportcoach Kirsten ten Haaf: “Familie, vrienden, je club, jijzelf. Iedereen kan een kandidaat aandragen. Natuurlijk zijn er wel criteria waar de sporter aan moet voldoen. Die hebben we op een rij gezet op onze website. Dan zie je in een oogopslag of jouw kandidaat in aanmerking komt.”

Gemeentelijke sportpenning
Sporters die een titel hebben behaald, ontvangen de gemeentelijke sportpenning. Een erepenning die de gemeente uitreikt aan bijzondere talenten. “Daarvoor moet de sporter een titel hebben behaald bij een door het NOC*NSF erkend kampioenschap. Het moet gaan om een NK, EK, WK of een Olympisch kampioenschap. En hij of zij moet eerste geworden zijn.” Ook daarvoor zijn reglementen opgesteld die te vinden zijn op de site van Team Sportservice.

Wethouder reikt penningen uit
De sportpenningen worden namens de gemeente uitgereikt door wethouder sport Fotigui Camara. “Wat mooi dat er een Sportgala is om onze sportkampioenen in de schijnwerpers te zetten. En waar ook aandacht is voor iedereen die zich inzet voor sport in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen, zoals vrijwilligers, ouders en toeschouwers. Want sporten is belangrijk: het verbindt mensen en houd je fit. Ik kijk nu al uit naar 19 januari 2023. Het belooft vast een inspirerende avond te worden.”

Deskundige jury
Voordragen kan tot uiterlijk 1 december. De jury kiest per categorie wie dit jaar op het podium mag verschijnen. Dit is tot op de avond zelf nog een verrassing voor de genomineerden. Het uitgangspunt is drie nominaties per categorie. Een deskundige jury buigt zich vervolgens over de nominaties. Daarin zitten niet de minsten: twee leden van de Sportfederatie, de ambtenaar sport van de gemeente Den Helder, een sportjournalist van de Helderse Courant en een buurtsportcoach van Team Sportservice. Meer weten over nomineren en de criteria? Kijk op www.teamsportservice.nl/denhelder in de agenda. Hier staat ook een aanmeldingsformulier.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl