0°C

Sporter van de maand mei: Janne de Vries uit Enkhuizen

Janne (29) is in mei uitgeroepen tot de sporter van de maand mei. Zij mag een maand lang de vlag van gymnastiekvereniging Vek-Wik mee naar huis nemen.

Iedereen moet haar eigenlijk al een beetje kennen, want Janne staat op de flyers en posters van Special Sporten, was in beeld bij RTV Noord-Holland en deed haar zegje tijdens een uitzending van streekomroep WEEF. Janne is een graag geziene sportster bij Special Sporten. Bijna altijd blij en ze kan met iedereen opschieten.

In haar rolstoel heeft ze al menigeen versteld laten staan van haar sportieve kwaliteiten. Opvallend is hoe goed ze kan balwerpen en met welk gemak zij scoort met basketballen. De snelheid die ze in haar rolstoel ontwikkelt, moet zeker niet onderschat worden.

Creatief
De afgelopen weken heft Janne het behoorlijk druk gehad met het maken van leuke dingen voor de vrijmarkt op Koningsdag. Het kan niet anders dan dat ze goed heeft verkocht. Diamond painting en kaarten maken gaan haar heel goed af. Uiteraard dient er naast het sporten en het creatief bezig zijn ook te worden gewerkt. Janne werkt een aantal dagen per week bij de Bakkerij in Enkhuizen. Hier maakt zij onder andere heerlijkje appeltaart, monchoutaart en verschillende cakes.

Meedoen
Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur wordt er door Janne gesport in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer. Sinds januari is er een extra uur Special Sporten op de woensdagmiddag van16.45 tot 17.45 uur. Kom ook eens kijken! Als je wilt, mag je ook direct meedoen. Sporten en plezier maken. Wat wil je nog meer. Ouders mogen desgewenst altijd de gehele les bijwonen. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Iedereen (alle leeftijden) is van harte welkom!

Bij Special Sporten worden diverse sporten en spellen vol enthousiasme en plezier gedaan. Basketbal, bal gooien, dansen, hockey, apenkooien, boksen, fitness oefeningen, badminton, tennissen, hardlopen, oefeningen met de ringen, etc. Niets moet, (bijna) alles mag. Iedereen sport op zijn/haar eigen niveau.

Tijdens elke les worden er als het even kan nieuwe uitdagingen aangegaan. Vek-Wik geeft ook nog op de woensdagmiddag (van 15.45 tot 16.45 uur) sporten/bewegen voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook hier staan naast het sportieve gebeuren de sociale contacten en het maken van plezier centraal

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl