Sporten met een visuele beperking bij Vek-Wik

Nadat gymnastiekvereniging Vek-Wik in Enkhuizen al eerder het sporten met een verstandelijke (Special Gym) en een fysieke beperking (Gym Extra) heeft opgepakt, is onlangs de aftrap verricht voor het sporten met een visuele beperking (Sport Unlimited). Dit tot groot enthousiasme bij onder andere Gehandicaptensport Nederland, Oogvereniging Noord-Holland, Oogcentrum Noord-Holland en Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Vanwege corona maatregelen kon de voorgenomen start van Sport Unlimited in januari niet doorgaan, maar na regen komt zonneschijn en gelukkig mag er nu weer binnen worden gesport.

Woensdag 9 februari was het dan zo ver. Zes enthousiaste sporters hebben de mouwen opgestroopt en hebben er zin! Niet alleen sporters uit Enkhuizen, maar ook uit Hoorn, Grootebroek en Bovenkarspel.

Zowel voor sporters die slechtziend zijn als sporters die blind zijn, worden de lessen met allerlei takken van sport, fitness en spelvormen ingevuld. Een ieder sport op eigen tempo en niveau. Naast het belang van sporten, staat ook plezier centraal.

Elke woensdagmiddag van 15:45 tot 16:45 uur wordt er in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1, Enkhuizen gesport. Iedereen, ook inwoners van buiten Enkhuizen, kan zich aanmelden.

Het materiaal voor sporten met een visuele beperking is inmiddels aangeschaft. Dit mede dankzij onder andere enkele plaatselijke sponsoren, de Dirk Kuyt Foundation, het VSB Fonds en het Oogcentrum Noord-Holland. Deze laatste is tevens de ambassadeur van Vek-Wik.

Het realiseren van Sport Unlimited is ook mogelijk gemaakt doordat de gemeente Enkhuizen hiervoor een startsubsidie beschikbaar heeft gesteld.

Welwonen Enkhuizen zorgt voor het eventueel gewenste vervoer binnen Enkhuizen. Zo ook voor degenen die met de trein of bus aankomen bij het NS-station Enkhuizen. Kom eens kijken en doe mee. De eerste twee lessen zijn proeflessen en zijn gratis.

Interesse, aanmelden of vragen?

Neem dan contact op met Hans de Vries, voorzitter van gymnastiekvereniging Vek-Wik (voorzitter@vekwik.nl / 06 – 83 20 52 70). 

Kijk voor meer informatie op www.vekwik.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl