13°C
Scattered clouds
13°C
Scattered clouds

Sport(con)trainer voor iedereen

Op het grasveld voor de Groeneweghal komt een sportcontrainer. Een openbare buitensport mogelijkheid voor jong en oud. Gemeente Schagen en met name sportwethouder Joke Kruit willen de sportcontrainer binnen zes tot acht weken geplaatst hebben. De sportcontrainer is verplaatsbaar en zal steeds tijdelijk op een plek staan.

De sportcontrainer komt er om het bewegen in de openbare ruimte te stimuleren. Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo kwam met het verzoek. Omdat tijdens de coronapandemie en de lockdown werd gemerkt dat buitensporten voor een vereniging niet altijd makkelijk is. De sportcontrainer is straks door meerdere verenigingen en belangstellenden, passanten bijvoorbeeld, te gebruiken.

Uitgangspunt is dat de sportcontrainer rouleert op diverse locaties in dorpen en stad van gemeente Schagen. Op deze manier wordt de contrainer voor vrijwel iedereen toegankelijk. Wethouder Joke Kruit ’’Met de aanschaf van de sportcontrainer stimuleren we het bewegen in de openbare ruimte. Jong en oud kan zo in de wijk, dichtbij huis of school ervaren hoe leuk het is om buiten in beweging te zijn.’’

​“De sportcontrainer past in de hedendaagse levensstijl. Mensen willen sporten zoals zij zelf willen. Niet alleen maar verbonden aan een club of gebouw, maar op verschillende momenten en wisselende plekken. Een omgeving moet daarom blijvend uitdagen om te bewegen. De sportcontrainer speelt  in op die trend. Omdat meerdere mensen tegelijk en vrijblijvend sporten in de buitenlucht kan het ook sociaal verbinden,” zegt wethouder Kruit.

De levertijd van de sportcontrainer is zes tot acht weken. Als de sportcontrainer er is, wordt hij eerst geplaatst tegenover de Groeneweghal. Sportservice Schagen zal, samen met organisaties met een breed netwerk, de contrainer regelmatig onder de aandacht brengen. Waar de sportcontrainer naartoe verhuist, volgens welk programma en tijd, dat geven Team Sportservice en Schagen Actief samen aan.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl