19°C
Scattered clouds

Special SV De Valken

Wat is de overeenkomst tussen Galatasaray, Barcelona, Chelsea, Manchester United, Celtic, Inter Milan, Real Madrid, Bayern München? Alle clubs hebben een overeenkomst gesloten, onder toeziend oog van de hoogste voetbalinstanties, met de Mini Champions League. 

Op het sportcomplex van de deelnemende clubs spelen elke zaterdagochtend jongens en meisjes van 5 en 6 jaar in een shirt van één van bovengenoemde clubs. In het jaar 2006 is een start gemaakt van dit succesrijke initiatief. 

In plaats van vele kilometers rijden voor één wedstrijd is een eigen competitie gestart met omliggende verenigingen Spirit’30, De Valken, WSW en Woudia; start van de wedstrijden met een duur van 20 minuten is iedere zaterdagochtend klokslag 09:30 uur bij een van deze clubs. 

Op vier veldjes wordt er enthousiast vier tegen vier of vijf tegen vijf gespeeld in het shirt van de idolen van de kinderen. 

Sponsor is Koburg die zorgdraagt voor de shirts, tassen en jassen. Met deze spelvorm krijgt deze leeftijdsgroep het beste de beginselen van het voetbalspel onder de knie. 

Er gelden afwijkende spelregels; zo wordt er gespeeld zonder keeper, mag er onbeperkt worden gewisseld en voor buitenspel zullen de scheidsrechters niet fluiten. 

Het is prachtig om te zien al die spelertjes die bij wijze van spreken het gras opvreten. Dit alles wordt natuurlijk aanschouwd door ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Leuk is ook om te zien dat alles draait om het plezier in het voetbalspelletje en dat het resultaat van ondergeschikt belang is. 

Voor alle spelertjes is er een oorkonde als bewijs van deelname aan deze roemruchte competitie waaraan momenteel door 12 teams wordt deelgenomen. 

Op deze site kom je van alles te weten over de kleinste kanjers van sportvereniging De Valken en meespelende verenigingen. De foto’s van alle teams kun je hier bekijken en natuurlijk het programma. 

Wilt uw zoon of dochter ook meedoen? Dat kan dus al vanaf 5 jaar. Meld hem of haar aan bij één van de verenigingen en de sportieve toer kan worden gestart. 

Gezocht: enthousiaste jongens/meisjes die willen voetballen! 

Lijkt het je leuk om te komen voetballen bij de Valken? Kom dan een keer meetrainen bij de jeugd! Voetballen bij de Champions League kan al vanaf 5 jaar en voetballen bij de jo8 kan al vanaf 7 jaar.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail: jeugdvoetbal@devalken.com. 

In mei starten we weer met het maken van de nieuwe teamindelingen voor seizoen 2022-2023. Het is qua organisatie dus heel fijn om de nieuwe aanmeldingen deze periode te ontvangen, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het indelen van de teams! 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl