0°C

Soepeler door het leven met valpreventie cursus In Balans

Een nieuwe knie, vaker gevallen, angst om naar buiten te gaan, niet meer durven fietsen, lichamelijke ongemakken, slijtage aan gewrichten. De redenen om mee te doen aan In Balans zijn legio als je het de deelnemers vraagt. Binnenkort start Team Sportservice Noordkop weer een nieuwe cursus van dertien weken. Theorie én natuurlijk praktijk. Wie meer wil weten, komt naar de informatiemiddag vrijdag 24 februari om 14.30 uur in de Univé-winkel.

Marian (76) is meerdere keren gevallen. In huis, met de fiets, op straat. “Ik werd gewoon bang om naar buiten te gaan. Na een tijdje weet je niet meer hoe je die angst kwijt moet raken. Gelukkig las ik over de valpreventiecursus. Ik ben heel blij dat ik deze gevolgd heb. Nu ga ik weer zonder angst de deur uit en ben ik minder afhankelijk van anderen.”

Tijdens de cursus In Balans leren de deelnemers tijdens de eerste drie theorielessen meer over balans houden en krijgen, met welke oefeningen je dat bereikt en hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. Tegelijkertijd brengen ze dit in de praktijk, door tien weken lang samen tweemaal per week te oefenen.

Valangst kwijtraken
Ook Riet (73) is blij dat ze heeft meegedaan met In Balans. “Ik heb al vijf jaar slijtage in mijn botten en raakte daardoor in onbalans. Ik wilde mijn valangst kwijtraken. Ik heb geleerd dat ik daar zelf iets aan kan doen. Ik ben meer gaan letten op mijn manier van bewegen, ik heb geleerd wat ik beter en anders kan doen. Daarnaast zijn mijn beenspieren sterker door de oefeningen, waardoor ik al na drie maanden beter in balans ben. Het is leuk om dit in een groep te doen met gelijkgestemden.” De opzet van de cursus, met drie theorielessen, praktijk en een cursusboek met tips en oefeningen vindt Riet heel praktisch.

Nieuwe kennissenkring
Naast sterker en zekerder worden, brengt het de deelnemers ook een nieuwe kennissenkring. Na de sessie is er altijd een moment om even samen koffie en thee te drinken en met elkaar te praten. ”Ik voel me veilig in deze groep. We luisteren naar elkaar en Sanne, de docent, is een sterke verbindingsfactor. Ze is rustig, ziet alles en geeft iedereen evenveel aandacht. Nu blijven we met de groep iedere week trainen bij Sisters in Shape van Sanne.”

Start cursus
Valpreventie In Balans is een cursus van dertien weken en start dinsdag 28 februari, 11.30-13.00 uur. Theorie is in de Univé-winkel aan de Hoep, de praktijklessen bij Sisters in Shape aan de Witte Paal 353. De kosten bedragen 119,95 euro, inclusief boek met alle oefeningen. Wie aanvullend verzekerd is bij Univé krijgt de volledige kosten vergoed. Aanmelden of meer informatie: 088-2037350 of jides@teamsportservice.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl