0°C

Schagen United

Schagen United is ontstaan in 2019 uit een fusie tussen de voetbalverenigingen vv SRC en VV Schagen. De clubs werkten al jaren samen op diverse gebieden en groeiden langzaam naar elkaar toe. De twee clubs hebben een rijke historie en bestonden al 100 jaar naast elkaar in de stad Schagen. De vereniging heeft binnen de Schagen gemeenschap een grote rol van betekenis en vervult daarmee een belangrijke sociale rol. De ambities liggen niet alleen op sportief vlak. De Voetbalvereniging heeft als doel om de voetbalsport voor ieder niveau aan te bieden en te beoefenen. Een gezonde balans tussen prestatief en recreatief voetballen.

Maar dat is nog niet alles. Ook voetbal voor de meiden is binnen de club niet meer weg te denken en er is ook een aangepast sportaanbod voor kinderen met een beperking en voor de ouderen is er Walking Football. Kortom: Iedereen die wil voetballen, kan voetballen bij Schagen United.

Toekomstgericht

De fusie is ontstaan vanuit de visie om ook in de toekomst voetbal aan te kunnen blijven bieden. Nadat sinds een aantal jaren in de jeugd werd samengewerkt is Schagen United in 2019 ontstaan en werd in eerste instantie op 2 complexen gevoetbald. Dat was natuurlijk niet ideaal en in overleg met de gemeente Schagen is naar een oplossing gezocht. Die is uiteindelijk gevonden in een carrousel waarvoor de gemeenteraad in december 2020 toestemming voor gaf. De honkbalvereniging Rangers gaat soft- en honkballen op het complex aan de Leng en Schagen United krijgt de beschikking over 2 extra kunstgrasvelden op Groenoord. Met rugbyclub Rush is afgesproken dat op zaterdag de jongste jeugd hun wedstrijden op het gras aldaar mogen spelen en zo moet het uiteindelijk passen om de ongeveer 80 teams in het seizoen 2021 – 2022 te kunnen laten voetballen.

Antea Sport is in mei van dit jaar begonnen met de aanleg van de kunstgrasvelden en de velden zijn bijna klaar om gekeurd te worden. De velden bevatten een experimentele invulling, kurk gemengd met gemalen olijfboompitten. De invulling is slijtvaster en het is organisch materiaal.

Volgende stap in de ontwikkeling op Groenoord is de realisatie van een nieuw multifunctioneel clubgebouw. De eerste stappen zijn gezet, de stichting Sportgebouwen Groenoord is opgericht en diverse partijen zijn geïnteresseerd om te participeren.

De velden zijn, vooruitlopend op de definitieve keuring op woensdag  30 juni, op zondag 27 juni tijdens een seniorentoernooi in gebruik genomen. Wethouder Joke Kruit trapte symbolisch af.

Schagen United en haar leden zijn zeer verheugd met de nieuwe velden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl