13°C
Scattered clouds

SailWise kampt met vrijwilligerstekort

Enkhuizer stichting heeft dringend vrijwilligers nodig voor haar watersportvakanties

Na twee moeilijke coronajaren kunnen mensen met een beperking eindelijk weer vanaf alle SailWise-locaties varen. Nu alle reizen bijna volgeboekt zijn, kampt SailWise echter met een nieuw probleem. Door een vrijwilligerstekort dreigt de vakantie van een aantal deelnemers deze zomer in het water te vallen. “Dat zou super zuur voor deze deelnemers zijn, die door corona vaak al een erg moeilijke tijd achter de rug hebben”, zegt SailWise-directeur Renske Rietbergen.

SailWise organiseert watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Rietbergen: “Wat ons betreft zijn er geen beperkingen om te watersporten. Met onze watersportvakanties laten we mensen ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Onze vakanties zijn toegankelijk voor iedereen én ook betaalbaar. Dat is alleen mogelijk met hulp van onze vrijwilligers.” Jaarlijks wordt de vaste SailWise-bemanning bijgestaan door zo’n 300 enthousiaste vrijwilligers.

SailWise is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Zeilervaring is niet persé nodig, we zijn ook op zoek naar allround vrijwilligers en vrijwilligers met een zorgachtergrond. Als vrijwilliger zorg je er vooral voor dat onze deelnemers een fantastische en actieve vakantie beleven. En je hebt zelf ook een betekenisvolle en erg leuke tijd op het water.”

Mensen die willen helpen, kunnen zich melden bij SailWise via sailwise.nl/vrijwilligers.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl