0°C

Routes 14e editie Fiets4Daagse Hoorn bekend

Fiets4Daagse Hoorn - Molen De Breek
Fiets4Daagse Hoorn - Molen De Breek

Hoorn – Van dinsdag 30 april tot en met vrijdag 3 mei stapt jong en oud weer op de fiets voor de Fiets4Daagse Hoorn. Met dagelijks prachtige routes over 30, 50 en 70 kilometer ontdekken de fietsers het Westfriese landschap dat getypeerd wordt door bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders en oude havenstadjes. Sportorganisatie Le Champion heeft ook dit jaar weer haar best gedaan om zowel nieuwe als terugkerende deelnemers te verrassen met aangepaste routes en een aantal nieuwe verzorgingsposten. Liever minder dagen meefietsen? Dat kan ook! Inschrijven is mogelijk via www.fiets4daagsehoorn.nl.

De routes van de Fiets4Daagse Hoorn liggen als een klaverblad rondom Hoorn. In vier thema’s worden de deelnemers door het prachtige landschap geleidt en komen zij langs verschillende culturele hoogtepunten. Traditiegetrouw kunnen deelnemers op donderdag 2 mei genieten van een historische overtocht met de Museumboot en Stoomtram. Daarnaast wordt iedereen op de laatste dag feestelijk onthaald met tulpen op De Roode Steen in het gezellige centrum van Hoorn.

Musea en bezienswaardigheden

Tijdens de Fiets4Daagse Hoorn valt er zoveel te zien en te beleven dat deelnemers ogen en oren tekortkomen! Van imposante historische locaties zoals Kasteel Radboud tot aan de vele culturele attracties. Bij maar liefst vijf musea, waaronder Museum Vreeburg en het Zuiderzeemuseum, zijn stempelposten ingericht en kan worden genoten van uitgebreide verzorging. Ook de andere verzorgingsposten zijn op typische Westfriese plekken ingericht.

Naast dat de Fiets4Daagse Hoorn rijk is aan cultuur, gaan de routes door meerdere natuurgebieden van de regio. Zo worden de bloeiende tulpenvelden afgewisseld met weidse landschappen zoals die van de uitgestrekte Weelpolder en Leekerlanden. Op de eerste dag zullen de deelnemers door de Beemsterpolder fietsen, welke zelfs sinds 1999 is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

In actie tegen kanker!

Ook aankomende editie is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn. Al ruim 30 jaar zijn zij de autoriteit op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet continu onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker én vertalen dit naar richtlijnen en adviezen voor de preventie en overleving van de ziekte. Tijdens de inschrijving kunnen de deelnemers een vrijwillige donatie doen aan het goede doel.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via www.fiets4daagsehoorn.nl. De reguliere inschrijving van de Fiets4Daagse Hoorn is geopend tot en met 16 april. Leden van Le Champion en NTFU profiteren van korting op het inschrijftarief.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl