0°C

Respectvolle Streetwise Cup voor de jeugd: wie gaat er naar de finale?

Winnen, het spel en gelijkwaardigheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de Streetwise Cup, het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Kinderen en jongeren van 10 tot en met 15 jaar kunnen zich met een team aanmelden. De eerste voorronde in Schagen is woensdag 22 februari, die in Den Helder is een dag later.

De organisatie van de Streetwise Cup is in handen van Team Sportservice Noordkop. De voetbaldagen zijn verdeeld over meerdere dagen op twee Cruyff Courts; een in Den Helder en een in Schagen. Woensdag 22 februari om 16.00 uur is de aftrap voor jongeren van de middelbare school. Daarna volgen er nog vijf speelrondes voor jongens en meisjes van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

De teams mogen ook uit de gemeente Hollands Kroon komen. Mocht er heel veel animo zijn bij de jeugd vanaf 12 jaar, dan zijn er twee reservedagen. Voor Schagen is deze speeldag op dinsdag 7 en voor Den Helder dinsdag 14 maart.

Straatvoetbalregels

Dani Bankert van Team Sportservice: “De winnaars van de voorronden in Den Helder en Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale in de kop van Noord-Holland. De duur van de wedstrijden hangt af van het aantal inschrijvingen. Het streven is minimaal tien minuten per wedstrijd. We spelen volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation.”

Respect voor elkaar centraal

Daarin staat gelijkwaardigheid centraal. “De teams geven elkaar tijdens het toernooi ‘equality-punten’. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect. Elke deelnemer aan de Streetwise Cup is gelijk aan elkaar en wordt zo behandeld. Meer sporten en meer oog voor elkaar. Meer spelen en meer ontmoeten. Ook de scheidsrechters delen ‘equality-punten’ uit. De punten worden meegerekend om het toernooi te kunnen winnen”, licht de buurtsportcoach de gelijkheidsregel uit.

Vliegende keeper

De teams spelen zes tegen zes, inclusief een ‘vliegende keeper’. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal tien spelers. Meiden mogen meespelen met een jongensteam. Maar andersom is dat niet mogelijk. Het is ook mogelijk om een team samen te stellen met kinderen van verschillende scholen.

Inschrijven is verplicht

Deelname aan het toernooi is gratis. Inschrijven is verplicht en gaat per team, dus niet per persoon. Dit kan via de inschrijfsite www.noordhollandactief.nl. Zoek op plaatsnaam Den Helder of Schagen, ook al woon je in Hollands Kroon. De Cruyff Courts zijn te vinden in Nieuw Den Helder en in Schagen pal naast het Regius College aan de Wilhelminalaan.

Meer weten? Neem contact op met Dani Bankert: dbankert@teamsportservice.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl