0°C

Plan Open Sportpark Groenoord in afwachting

Wethouder de Nijs-Visser heeft woensdagavond de gemeenteraad verzocht het plan Open sportpark Groenoord van de agenda af te halen. Door de mogelijk veranderende landelijke financiële regelingen kan er een andere beheerconstructie voor Sportpark Groenoord nodig zijn. De raad moet dan mogelijk een ander besluit nemen dan nu voor ligt. In september worden de plannen opnieuw in de raad gebracht.

Binnenkort wordt duidelijk of de landelijke financiële regelingen SPUK en BOSA veranderen, aldus Gemeente Schagen, SSG en Lycurgus Advendo. Daarom heeft de raad besloten om het plan Open sportpark Groenoord voorlopig van de agenda te halen. De gemeente kan door deze wijzigingen een grotere verantwoordelijkheid krijgen dan in het huidige raadsvoorstel voorgesteld is. Dit wil de gemeente vast in kaart brengen. Dit hoeft niet nadelig te zijn: in verschillende gemeenten wordt hier al op geacteerd. Maar het leidt wel tot een ander voorstel.

Uitwerken
Samen met SSG en Lycurgus Advendo werkt gemeente Schagen daarom de komende periode verder aan het plan voor Open sportpark Groenoord. Naast het verder uitwerken van de beheerconstructie met de rechtspositionele gevolgen, wordt ook het exploitatieplan opgesteld. Hier stelde de raad vooraf ook een aantal kritische vragen over. Het exploitatieplan zal dan ook onderdeel zijn van het volgende voorstel. Dit wordt in september aan de raad voorgelegd.

Vertrouwen
Het verzoek van de wethouder aan de raad om het voorstel nu van de agenda af te halen, doet niets af aan de noodzaak van Open Sportpark Groenoord en de benodigde steun van de gemeenteraad. Het college heeft onverminderd vertrouwen in de ontwikkeling en samenwerking tussen de betrokken partijen.

Quote Puck de Nijs-Visser zegt: “Deze ontwikkelingen doen niets af aan de noodzaak van het voorstel en het vertrouwen dat ik heb in Open Sportpark Groenoord. Ik verwacht in september opnieuw bij u terug te komen.” De wethouder heeft benadrukt dat vertragen absoluut onwenselijk is. Daarom worden de benodigde financiën van Open sportpark Groenoord binnenkort al wel opgenomen in de Kadernota 2024, waardoor het bouwproces niet vertraagd hoeft te worden.

Informatieavond
Voorafgaand aan de raadsvergadering zal er een nieuwe informatieavond worden georganiseerd. De datum zal tijdig bekend worden gemaakt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl