9°C
Light Rain
9°C
Light Rain

Pakjes mikken en van dak tot dak zwieren op het Pieten Gymfeest van Team Sportservice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Probeer de Pakjesboot maar eens onder controle houden op een woeste zee… Het kan zomaar een van de opdrachten zijn die je moet uitvoeren als je meedoet aan een van de Pieten Gymfeesten van Team Sportservice. De eerste is donderdag 25 november, daarna volgen er nog vier op plaatsen in de gemeente Hollands Kroon en Schagen.

Natuurlijk varen de kinderen niet op een echte stoomboot mee. Maar met een zwiepend gymtoestel en een beetje fantasie kom je een heel eind. “We toeren de komende weken door de regio om honderden kinderen een pietenopleiding mét echt diploma te geven. Zo oefenen ze met lopen over schuine daken, schoorsteenpakjes mikken en van dak naar dak zwaaien. Heb je alles gedaan, dan heb je een pietendiploma verdiend”, legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit. “We zorgen voor een uitdagend pietenparcours en zetten verschillende spelletjes klaar. En er komen pieten langs om mee te doen met de kinderen.”

Verklede pietjes

Natuurlijk is het leuk als de jonge deelnemers verkleed komen. “Maar denk erom”, waarschuwt buurtsportcoach Manon, “een kraag of cape om je nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht en sokken met grip zijn niet toegestaan. We doen er alles aan om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.”

Vijf locaties in de Noordkop

De Pieten Gymfeesten voor kinderen uit groep 1 tot en met 5 zijn op vijf locaties: 25 november in Den Oever, 26 november in Breezand, 29 november in Callantsoog, 1 december in Nieuwe Niedorp en 2 december in Schagen. Er zijn steeds twee blokken: een van 15.00 tot 16.00 uur en een van 16.00 tot 17.00 uur.

Ouder-kinduur

“We hebben gemerkt dat hele kleintjes het ook leuk vinden om mee te doen. Daarom kunnen die in Den Oever, Breezand, Callantsoog en Schagen terecht. Alleen moet er dan wel een volwassene mee naar binnen die een coronatoegangsbewijs kan laten zien.” In Nieuwe Niedorp is er van 10.30 tot 11.30 uur nog een extra ouder-kind uur.

Kleed je thuis vast om

Om de activiteit veilig te laten verlopen zorgen we voor voldoende begeleiding. En een tip van onze kant: kleed je thuis vast om.”

Online aanmelden

De kosten voor een van de Pieten Gymfeesten bedragen €2. Kinderen die onder de Meedoenregeling vallen, mogen gratis meedoen en moeten zich aanmelden via Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl. Andere kinderen melden zich aan via internet. Woon je in de gemeente Schagen, dan geef je op via deze rechtstreekse link. Woon je in Hollands Kroon, klik dan op deze link.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl