14°C
Broken clouds

Op zondagochtend 29 augustus komen Nederlands snelste lopers naar Hem voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg 2021

Voor de organisatie van dit topsportevenement gaat de stichting HOC, organisator van de jaarlijks terugkerende Hemmeromloop, eenmalig de samenwerking aan met stichting sportevenementen Le Champion die ook organisator is van o.a. Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon die in het najaar plaatsvinden.

Tijdens de 34e editie van de Hemmeromloop zal op zondag 29 augustus de dag starten met het NK 10km. Om 09:30 uur beginnen de dames en om 10:30 uur de heren. ’s Middags worden de recreatieve Hemmeromloop afstanden 10 km en 5 km en de Kidsrun gelopen.

Voorzitter van de stichting HOC Kees Komen geeft aan dat voor het NK een snel en aantrekkelijk parcours is uitgezet rondom Hem en Venhuizen, waarbij de lopers ook over de Westfriese Omringdijk langs het Markermeer lopen. “Er zijn al een flink aantal bekende namen uit de top van de loopsport aangemeld. Daarnaast hopen we ook een aantal olympiërs te mogen ontvangen”.   

“Het parcours van de recreatieve Hemmeromloop 5 km & 10 km zal over respectievelijk 1 en 2 rondes door de lintbebouwing van Hem en Venhuizen gaan. Met een ronde om de Hemmertoren waaraan de naam van dit evenement al 35 jaar gelieerd is” aldus Kees Komen. Een belangrijk onderdeel bij deze afstanden is het kampioenschap Drechterland, waar serieuze prijzen aan de meet liggen en je door dorpsgenoten flink aangemoedigd zal worden.

Voor de Kidsrun wordt een deel van hetzelfde parcours als de recreatieve Hemmeromloop 5 km & 10 km gebruikt. De kinderen starten bij de Roode Leeuw en finishen op het Twijver bij dorpshuis ’t Centrum in Venhuizen.

Volgens Kees Komen is het voor veel aan het parcours wonende bewoners een nieuw tafereel dat zich af gaat spelen voor hun deur. “Door het nieuwe parcours hebben niet alle aanwonenden de Hemmeromloop eerder door de straat gehad. Om iedereen goed te informeren brengen we brieven met alle informatie rond. Het belangrijkste is dat het parcours op zondag 29 augustus volledig autovrij is. Daarnaast zouden we het ontzettend leuk vinden als aanwonenden de vlag uithangen en hun tuin versieren. Helemaal nu we het NK 10 km erbij hebben, wie weet zie je dit nog terug bij studio sport”!

Programma:

09.30 uur NK 10 kilometer dames

10.15 uur NK 10 kilometer heren

12.00 uur 10 kilometer recreatieloop

13:30 uur 5 kilometer recreatieloop

15:00 uur Kidsrun

Inschrijven is dit jaar alleen digitaal mogelijk tot 19 augustus via www.hemmeromloop.nl

Foto’s: Kathy Oudenaller

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl