0°C

Nieuw boekje voor fietsroutes Enkhuizen en Westfriese Omringdijk

Ontdek deze zomer het veelzijdige Westfriesland rond Enkhuizen op de fiets.  Dat kan vanaf aanstaande zaterdag met het gloednieuwe boekje Fietsroutes Enkhuizen en Westfriese Omringdijk. Het boekje is ontwikkeld door Stichting Marketing Enkhuizen en bevat 6 verrassende fietsroutes met bij ieder route een leuke afstaptip.

Zo komt de Westfriese molenroute langs Oase in Schellinkhout en kun je met de route Langs dorpen en velden een smakelijke tussenstop maken bij Fruitkwekerij ‘t Keetje. Het is een handzaam boekje geworden en voor het gemak krijg je er ook nog een set van zes meeneemkaartjes bij: per route een kaartje ter grootte van een bankpas, met daarop de te volgen knooppunten én de afstaptip.

Westfriesland heeft alles
Met het knooppunten fietsrouteboekje speelt Stichting Marketing Enkhuizen in op de grote vraag naar fietsroutes in Enkhuizen en omgeving. Fietsen is, zeker sinds de introductie van de e-bike, een populaire bezigheid. Het is gezond, duurzaam en vooral ook heel leuk om op twee wielen de regio in te trekken en mooie plekken te ontdekken. Westfriesland heeft alles voor een gevarieerde fietstocht: karakteristieke dorpen, historische steden, molens, uitgestrekte landerijen en vergezichten over het IJsselmeer tot zo ver de horizon reikt.

Westfriese streekproductenroute
Een van de routes in het nieuwe boekje is de Westfriese streekproductenroute. Deze route start in Enkhuizen bij boer Langedijk op het Spaans Leger. Via zorgboerderij ‘t Radje in Venhuizen en Zuiderzee boerderijwinkel in Wijdenes kom je in het pittoreske Westwoud om vervolgens door De Streek terug naar Enkhuizen te fietsen. Het aantal stalletjes op de route verschilt per seizoen, net als de aangeboden verse waar.

Winactie
Ter introductie van het nieuwe fietsrouteboekje heeft Stichting Marketing Enkhuizen een leuke winactie: de eerste 100 mensen die het boekje bij de VVV in Enkhuizen aanschaffen, krijgen er een speciale magneet bij. Als ze deze op een originele plek langs een van de routes opplakken en er een foto van maken, maken ze kans op mooie Westfriese prijzen. Zo kun je een retourtje met de Bep Glasius winnen en stelt Oase een dinerbon ter waarde van vijftig euro beschikbaar. De winkans is groot, want ook Dekker Tweewielers, theetuin De Libel, VVV Enkhuizen, zorgboerderij ‘t Radje, camping De Gouwe Stek, het Blote Voetenpad, Fruitkwekerij ‘t Keetje, het Bakkerijmuseum en Fruitbedrijf Van der Aarde doen mee met de actie.

Wil jij een van de 100 mensen zijn die kans maakt op een van de vele prijzen? Ga dan snel naar VVV Enkhuizen! Fietsroutes Enkhuizen en Westfriese Omringdijk is daar vanaf zaterdag 22 juli voor € 3,50 verkrijgbaar.

Leuk om te weten: Fietsroutes Enkhuizen en Westfriese Omringdijk is gemaakt in Enkhuizen en wordt lokaal gedrukt door Harry Posthumius.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl