0°C

Martinus Race Team haalt derde plaats in ERA Cup competitie

Donderdag 15 juni werd er geracet in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Om scholieren te enthousiasmeren voor techniek en technologie hebben onderwijs en bedrijfsleven de eerste editie van de E-Tech Experience georganiseerd in het Olympisch Stadion. Naast doe-activiteiten was de landelijke ERA Cup competitie dit keer onderdeel van een groter programma. Het Raceteam van het Martinuscollege behaalde een mooie derde plaats.  

Met de bus zijn zo’n dertig leerlingen uit vmbo basis/kader leerjaar 2, 3 en 4 en begeleiders vroeg richting Amsterdam vertrokken. Deze leerlingen nemen deel aan de E-Tech Experience en vier van hen gaan rijden in de twee ERA Cup-kitcars. 

E-Tech Experience
Middelbare scholieren beleven tijdens de E-Tech Experience leuke doe-activiteiten op het gebied van techniek en technologie. Ze worden meegenomen in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek. Hier kunnen scholieren ervaren hoe ze impact kunnen maken door te kiezen voor techniek. Ze konden hier bijvoorbeeld fietsend een smoothie maken en met een drone aan de slag. 

Duurzaamheid en efficiëntie
De landelijke ERA Cup competitie is dit jaar onderdeel van de E-Tech Experience. Tijdens deze competitie nemen scholieren en studenten van negenentwintig onderwijsinstellingen in heel Nederland het tegen elkaar op. Ze rijden in zelfgebouwde elektrische voertuigen (MBO studenten) en ERA Cup-kitcars (scholieren middelbare school). Doel is niet snelheid, maar duurzaamheid en efficiëntie. 

Twee kitcars
Namens het Martinuscollege reden Colin, Chris, Dean en Lucas mee met twee kitcars. Deze zijn in eerdere schooljaren door leerlingen op school gebouwd en al eerder gebruikt in races van de ERA cup. De jongens hebben dan ook al vaker gereden in de wagens. Dean en Lucas, beiden net geslaagd voor hun eindexamen, vinden het zo leuk dat ze dus in hun vrije tijd deelnemen. En met succes; met 38 rondes in drie kwartier mochten de heren het podium op voor de derde plaats. 

Trots
Leraar techniek, Bert Wieringa, is trots op de jongens. “ Ze hebben het fantastisch gedaan en het was een weer een mooie ervaring. Prachtig weer, een unieke locatie en ook nog eens een derde plaats”. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl