13°C
Clear sky

Marijn Wissekerke loopt Marathon voor Stichting Kinderen Kankervrij

Over 4 maanden is het zo ver, dan vliegt Marijn Wissekerke naar New York om daar de marathon te lopen. De reis staat volledig in het teken van ‘Run for Kika’, zoveel mogelijk geld ophalen om Kinder Kanker de wereld uit te helpen.

In 2011 kreeg Marijn zelf te maken met kanker, een operatie en chemotherapie volgde en een zware periode van herstel. “Die periode was heel heftig, dat zou niemand mee moeten maken, zeker een kind niet”, zegt Marijn daar nu over. In het kader van opbouwen heeft hij toen getraind voor de Dam tot Dam loop en daar is het hardloopzaadje langzaam geplant.

“De marathon heeft altijd wel gekriebeld, maar het kwam niet uit, te ver, te zwaar.. Er waren altijd smoesjes”, vertelt de loper. Maar nu, met het goede doel gekoppeld gaat het er toch van komen. En niet de minste marathon, op 5 november moet het in New York gaan gebeuren.

Training
Een intensief trainingsschema is ondertussen gestart bij trainer Marco Jong van FIT in Westfriesland. Vier keer per week is Marijn op en om de wegen van Andijk te vinden om zo optimaal voorbereid aan de start te staan in november.

“Marco heeft een gepersonaliseerd en dynamisch schema opgesteld waarin afgewisseld wordt tussen langzame duurlopen en snelle intervallen.” Spierpijn gegarandeerd dus met een wekelijkse omvang van 40 tot 70 kilometer.

Doneren
Maar uiteindelijk is de eindtijd van de marathon van ondergeschikt belang. Zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), dat is het belangrijkste doel. “Elke donatie, groot en klein, is er een”, geeft Wissekerke aan “Samen staan we sterk en kunnen we echt een bijdrage leveren aan een wereld waarin kinderen altijd kunnen genezen van kanker”.

De officiële sponsorpagina van Marijn is te vinden op runforkikamarathon.nl/marijn-wissekerke-mystery-marathon-2023. Hier is het mogelijk om een donatie te doen.

Bedrijfslogo
Bij een donatie vanaf €250,- is het mogelijk om een (bedrijfs)logo op het wedstrijdshirt te laten drukken. Na de donatie neemt Marijn contact op om de details door te spreken.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl