6°C
Broken clouds

Maatjesschaatsen voor iedereen die liever wat rust heeft op de ijsbaan

DEN HELDER – Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een overvolle ijsbaan. Daarom biedt Team Sportservice voor deze mensen het zogenaamde Maatjesschaatsen aan. De ijsbaan die in Beatrixstraat wordt opgebouwd, houdt zondag 18 december een uurtje vrij voor schaatsen met een maatje.

Dit jaar is er eindelijk weer een ijsbaan in de binnenstad van Den Helder. Als vanouds bouwt het bestuur van IJsbaan Beatrixstraat in de gelijknamige straat een overdekt ijsparadijs. De opening is zaterdag 10 december.

Maar ruim een week later is er een speciaal uur onder andere mensen met een beperking. Zondag 18 december van 9.00 tot 10.00 uur kan iedereen die dat prettig vindt meedoen met Maatjesschaatsen.

Echt iedereen moet kunnen genieten

“Zo kan echt iedereen genieten van een rondje glijden op het ijs. Een maatje kan een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Iemand om gezellig samen mee te schaatsen en die jou misschien een beetje kan helpen met schaatsen”, licht Rina Blondeau van Team Sportservice toe. Zij houdt zich binnen het team in de Noordkop bezig met aangepast sporten.

Gratis entree

Het Maatjesuur is gratis toegankelijk voor schaatsers met hun maatje. “Je kunt ook gratis schaatsen lenen. Let op, je mag niet met noren op de ijsbaan en handsschoenen zijn verplicht. Bij uitzondering zijn tijdens dit uur schoenen op het ijs wel toegestaan. En heeft iemand hulpmiddelen nodig, dan zijn die ook gratis te gebruiken.”

Ook met een groep

Aanmelden van tevoren is verplicht en kan via het formulier op de site van Team Sportservice of via een mail aan Rina Blondeau, rblondeau@teamsportservice.nl of 0224-214774. Aanmelden met een groep is ook mogelijk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl