13°C
Scattered clouds

Kies je sport-dag: kijk binnen bij zeventien clubs

Bij maar liefst zeventien clubs kun je zaterdag 11 juni eens een kijkje binnen nemen. In de gemeente Schagen is de Kies je sport-dag in vier dorpen en een stad: Schagen zelf. Doel is iedereen kennis laten maken met verschillende sporten. “Zo kunnen onze inwoners zien wat voor rijk aanbod we in de gemeente hebben”, licht Bregje Sinnema van Team Sportservice toe.

Het idee is ontstaan vanuit bijeenkomsten van het Sportakkoord. “We hebben een paar keer met elkaar gebrainstormd hoe we de gemeente nog gezonder kunnen maken. En daar rolde dit idee uit”, aldus de buurtsportcoach die de open dag organiseert.

Gevarieerd aanbod

Van scouting en golf en van jiu jitsu tot roeien. Het aanbod is heel gevarieerd. Vijf verenigingen uit Dirkshorn, zeven uit Schagen, een uit Sint Maartenszee, twee uit Callantsoog en nog eens twee uit ’t Zand doen mee aan de open dag.

Vrij onbekende sporten

Zo kun je in Schagen kennismaken met tafeltennis of zelfverdediging. Krijg meer zelfvertrouwen, leer jezelf verdedigen, word weerbaarder of bekijk wat aikido nu precies inhoudt. Vooral die laatste is een vrij onbekende sport. Met een korte demonstratie en een open les heb je al snel beter door waar het om draait.

Of stap eens op een crossfiets om te voelen wat het verschil is met een gewone stadsfiets. En wat voor leuke trucs je erop uit kunt halen.

Gratis deelname

Alle deelnemende clubs zijn te vinden op de site van Team Sportservice (onder het kopje Activiteiten). Tijden en exacte locaties staan op www.sportakkoord-schagen.nl. Kies je sport-dag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en deelname is gratis.

Clubs meld je aan

Mochten er nog meer verenigingen zijn binnen de gemeente Schagen die mee willen doen aan de Kies je sport-dag, dan kunnen ze zich melden bij Bregje Sinnema: bsinnema@teamsportservice.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl