11°C
Broken clouds

Kantine Schagen United wordt ontmoetingsplek voor 55-plussers

Senioren komen samen voor beweging, kop koffie en een praatje

Lekker bewegen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers. Op het sportpark aan de Wilgenlaan 1B hebben verschillende verenigingen uit Schagen dit initiatief opgepakt. Dinsdag 19 april kunnen 55-plussers, lid of niet-lid van de verenigingen, terecht voor sport, spel en een kop koffie.

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en heeft als doel de sportkantine een nieuwe functie te geven. Die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten.

Elke dinsdag een Derde Helft

De ouderencommissie van voetbalvereniging Schagen United, hockeyvereniging SMHC Magnus, jeu-de-boulesvereniging PON en gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo zetten gezamenlijk hun schouders onder dit project. Ondersteund door Team Sportservice. Er is vanaf dinsdag 19 april elke week van alles te doen. Denk aan bord- en kaartspelen, wandelen, badminton, yoga, mindfulness en diverse workshops. Sportieve en niet-sportieve activiteiten voor 55-plussers.

Mes snijdt aan twee kanten

Berend Opdam van Team Sportservice licht toe: “Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine. Daar kunnen niet alleen leden aan meedoen, ook iemand die geen lid is, is welkom op deze dagen.” Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. “Zo snijdt het mes aan twee kanten. Zowel de vereniging als de ouderen hebben zo profijt van De Derde Helft”, schetst Opdam.

Aanmelden gewenst

Meer informatie over De Derde Helft is te vinden op https://oldstars.nl/de-derde-helft/. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via Berend Opdam: bopdam@teamsportservice.nl of 0224-214774.

De kick-off dinsdag 19 april begint om 9:30 uur. Om 10:00 uur start de eerste ronde van activiteiten. Na de pauze is er om 10:45 uur nog een tweede ronde.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl