13°C
Scattered clouds

Jeugdbadminton bij de Flinters

Je leest het regelmatig, de jeugd beweegt te weinig. De telefoon en tablet nemen heel veel tijd in beslag en sporten op straat kan tegenwoordig ook steeds moeilijker. Te druk en te gevaarlijk. Maar sporten in verenigingsverband dat kan heel goed bij badmintonvereniging de Flinters in sporthal de Kloet in Grootebroek.

Badminton is verder een sport voor alle leeftijden van jong tot oud , bij B.C. de Flinters wordt er gebadmintond van 6 tot 86 jaar. Bij de Flinters trainen en spelen de kinderen op donderdag avond en op zaterdag morgen onder deskundige leiding  van onze trainers en trainsters. Zo is er op zaterdagmorgen het ‘bad-mini-ton’ voor kinderen van 6 en 7 jaar waarbij we proberen zoveel mogelijk spelvormen te introduceren.

Ook wordt er regelmatig  een jeugdtoernooi bezocht. Afgelopen week hebben Olivia, Anouk ,Maartje en Wilco nog een toernooi bezocht in Castricum. Het bleek een gezellig toernooi te zijn en waarbij ze nog de nodige prijzen mee naar huis namen ook.

Waarom badminton?
Door regelmatig  te sporten kun je je algemene gezondheid en welzijn sterk bevorderen, bij badminton ben je namelijk constant in beweging ,dat versterkt niet alleen je spieren maar ook je algemene conditie.

Gelukkig is badminton geen peperdure sport om te beoefenen. Sportkleding en zaalsportschoenen is vaak al voldoende, want om te starten bij de Flinters zijn de genoemde artikelen al voldoende want een racket kun je bij ons lenen en shuttles worden door de vereniging verstrekt.

Wil jij ook wel eens badmintonnen kom dan op zaterdagmorgen naar sporthal de Kloet en speel mee, je mag altijd drie keer mee trainen voor je aangeeft dat je wel lid wil worden. Voor meer informatie kijk eens op de site van de Flinters: bcdeflinters.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl