5°C
Scattered clouds

Internationaal speelveld in een typisch Hollandse regio | IRONMAN 70.3 West-Friesland

Er werden snelle tijden neergezet tijdens IRONMAN 70.3 Westfriesland dit weekend. Onder perfecte weersomstandigheden gingen bijna 1800 atleten zondagochtend om 07:00 uur van start voor het zwemonderdeel in het Markermeer. Een rollende start was voor de vele toeschouwers een mooi schouwspel vanaf de kade. Het zwemonderdeel werd vervolgd met een prachtige fietsroute van 1 ronde door de regio Westfriesland. Een snel parcours, met op de laatste 20 kilometer op de dijk terug flink wat tegenwind. Het looponderdeel liep dwars door het historische centrum van Hoorn. Het was een internationaal speelveld dit weekend en dit is ook goed terug te zien in de verdeling van de podiumplekken.

Bij de dames won de Britse atlete Chloe Sparrow met een voorsprong van maar liefst 5 minuten. Op een supersnelle triathlonfiets van Kú Cycle pakte Chloe van start tot finish de koppositie, gevolgd door de Belgische atletes Valerie van Hauwaert en Annick de Pooter. De Nederlandse Nelleke Baldé viel net buiten het podium en werd vierde.

Met trots kijkt de jonge atlete Chloe Sparrow terug op haar race: “Ik ben echt verrast dat ik deze race vandaag heb gewonnen. Ik had het niet verwacht. En het voelt geweldig om me hiermee te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen in St. George, Utah in oktober. De steun van alle toeschouwers op het parcours was geweldig. Dit maakte me erg blij, vooral tijdens de run”.

Bij de heren lag het veld dichter bij elkaar en werden de podiumplekken pas tijdens het looponderdeel verdeeld. De Zwitserse atleet Luca Holer kwam met een sterke voorsprong van de fiets en verliet T2 met een voorsprong van 1:13 minuut op de nummer 2, de Duitser Roman Reeschke. Helaas kon Luca deze plek niet vasthouden. Het was vandaag de Nederlander Tijmen van der Burgt die iedereen achter zich liet tijdens het looponderdeel. Met een halve marathontijd van 1:21:01 liep hij naar de winst, met uiteindelijk een voorsprong van 15 seconden. De tweede plaats ging naar de Amerikaanse atleet Kiel Bur die eveneens een zeer sterke halve marathon liep. De Franse atleet Tristan Pawlak werd derde. Roman Reeschke eindigde op een vierde plaats.

“Het fietsonderdeel was zwaar op de dijk terug met wind tegen”, aldus Tijmen van der Burgt. “Het looponderdeel maakte veel goed met een sfeervolle route door het oude centrum en flink wat aanmoedigingen met al die toeschouwers. Dat motiveert echt!”.

Uitslagen

IRONMAN 70.3 DAMES

1. Chloe Sparrow (GBR) 4:32:04

2. Valerie van Hauwaert (BE) 4:37:04

3. Annick de Pooter (BE) 4:37:48

IRONMAN 70.3 HEREN

1. Tijmen van der Burgt (NLD) 4:10:47

2. Kiel Bur (USA) 4:11:02

3. Tristan Pawlak (FR) 4:11:43

Overige uitslagen zijn hier te vinden.

Fotocredits: @by_wout Instragram

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl