0°C

Hoorn een week lang in teken van water

De Waterweek in Hoorn is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in West-Friesland. In de week van 18 tot en met 23 juli staat Hoorn volledig in het teken van het water. Een week waarin lokale partijen zich op de kaart zetten; van vaartochten tot aan sportieve activiteiten. Voor ieder wat wils! En dit jaar met het thema: Waterhelden!

Tijdens de Waterweek van 18 tot en met 23 juli staat Hoorn volledig in het teken van water. De Waterweek in Hoorn is na vele edities uitgegroeid tot een begrip in West-Friesland en pakt dit jaar nog groter uit dan voorgaande jaren. Met 6 volledige dagen (van dinsdag t/m zondag) zit het programma bomvol en er is voor iedereen iets te beleven, van jong tot oud! Wandel door de oude haven, maak een vaartocht op een historisch schip of kom proeven op het Wijnfestival Hoorn & Biercircus Hoorn.

Swim to Fight Cancer
Een van de hoogtepunten van de week is de Swim to Fight Cancer op zondag 23 juli. Deelnemers zwemmen 1 of 2 kilometer door de binnenhaven van Hoorn waarmee zij geld ophalen en bijdragen aan de strijd tegen kanker. Voor wie niet wil of kan zwemmen, is het ook mogelijk om te doneren en te komen kijken. Op zondag 23 juli om 14.00 uur gaan de zwemmers van start op het Baatland. Wil je graag meezwemmen voor het goede doel? Bekijk www.swimtofightcancer.nl voor meer informatie.

Voor de kids
Ook voor de kinderen is er van alles te doen op en rondom het water. Denk aan racen met afstand bestuurbare bootjes, rennen op het water in waterballen, een springkussen en oudHollandse spellen. Ook kunnen de kinderen Clean2Anywhere bezoeken en 17-eeuwse schepen, gemaakt van gerecycled plastic, bewonderen.

Biertje erbij?
Daarnaast een primeur, want op zondag 23 juli wordt het Biercircus georganiseerd. De West-Friese Brouwerij – de Werf uit Enkhuizen – verzorgt een proeverij van unieke speciaalbieren, terwijl het Baatland wordt omgetoverd tot een circus. Kijk voor meer informatie op www.biercircus.nl. Ben je meer een wijnliefhebber? Ook keert het Wijnfestival dit jaar terug! Op zaterdag 22 juli kun je culinair genieten van verschillende wijnen en een overheerlijk borrelplateau. Kijk op www.wijnfestivalhoorn.nl voor meer informatie en voor tickets!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl