15°C
Broken clouds

Graswandelpad Wijdenes nieuw pareltje in wandelnetwerk Westfriesland

Het wandelnetwerk in Westfriesland is verrijkt met een buitendijks graswandelpad in Wijdenes. Op woensdag 7 september nam het Recreatieschap het graswandelpad met een informele openingswandeling officieel in gebruik, samen met wethouder Fione de Vos-Janssen van Drechterland (nieuw lid van het algemeen bestuur), en wethouder Rosalien van Dolder van Koggenland (lid van het dagelijks bestuur).

Het graswandelpad is ongeveer anderhalve kilometer lang, loopt langs de haven en heeft onderweg een aantal bankjes. Het Recreatieschap verwacht veel wandelaars hier een plezier mee te doen. Wandelen over onverharde paden is leuker en aantrekkelijker en het volgen van de wandelroute over het Streekpad Westfriese Omringdijk en LAW Zuiderzeepad is op deze manier ook veiliger. Het pad is ook onderdeel van het regionale wandelnetwerk Noord-Holland.

Het pad kwam tot stand in samenwerking met gemeente Drechterland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de pachtende agrariërs en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl