17°C
Scattered clouds

Gemeente Schagen steunt topsporters met budget uit Topsportfonds

Topsporters en toptalenten moeten de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen. De gemeente Schagen stimuleert dit met ondersteuning vanuit het Topsportfonds. Sporters en verenigingen die zich bezighouden om bij de nationale of internationale top te blijven of komen, kunnen aanspraak maken op dit fonds. Het Topsportfonds ondersteunt de Schagense sportwereld in ieder geval nog in 2022.

“Als gevolg van de pandemie is lange tijd veel stil blijven liggen. Maar nu alles weer start kunnen verenigingen en individuele sporters met een ambitie zich weer aanmelden. Minimale leeftijd is nog steeds 10 jaar”, licht René Oerlemans van het Topsportfonds toe. “Om de top te halen heb je financiële middelen nodig. Daar is dit fonds voor. Zo kunnen sporters hun weg naar de top laten ondersteunen.”

Neutrale organisatie

Team Sportservice Schagen en het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH) beheren namens de gemeente Schagen het fonds. Beide zijn neutrale organisaties met kennis en jarenlange ervaring op het gebied van (top)sport en talentontwikkeling.

Goed beeld van lokale structuur

De intakes voor de sporters en clubs zijn in principe op het kantoor van Team Sportservice in Schagen, maar digitale intakes zijn ook mogelijk. Team Sportservice heeft een goed beeld van de lokale structuur en cultuur op het gebied van breedtesport en ONNH kan dit toetsen aan de hand van inzichten op het gebied van talentontwikkeling en topsport.

Plafond is meer dan 100.000 euro

Individuele sporters en verenigingen kunnen voor dit jaar een intakeformulier invullen en zo een aanvraag indienen. De maximale bijdrage voor een individuele sporter is 1.000 euro en een team of vereniging kan rekenen op € 2.500,-. Het totale bedrag van het Topsportfonds dat in 2022 beschikbaar is, bedraagt ruim € 100.000,-. Aanvragen kunnen worden gehonoreerd tot het plafond van het jaarlijkse bedrag is bereikt. Indienen kan tot oktober 2022.

Alles gedaan om conditie te houden

“Zowel in 2020 en in 2021 zouden we het eerste Sportgala in Schagen houden, maar dat kon vanwege de COVID-maatregelen niet doorgaan. Dit jaar proberen we het nog eens. Dinsdag 17 mei gaat het gala vooralsnog door. Juist na twee bijzonder jaren is de aandacht voor sporters die alles hebben gedaan om in conditie te blijven en waar mogelijk hun prestaties neer te zetten van belang. Meer dan wenselijk”, aldus René Oerlemans.

Een aanvraag indienen kan via de site van het Olympisch Netwerk: onnh.nl/topsportfondsschagen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl