15°C
Few clouds

Feest, groundmoves, toptalenten en vuilnis op eerste SportGala

Glunderende, trotse gezichten. Vrolijke noten van trommelende vuilnismannen. Supervette tricks van een tweeling die zo’n 150.000 volgers op Instagram heeft. En veel gelach, gepraat en genot. Dat is een korte samenvatting van het SportGala in Schagen. Dinsdagavond 17 mei bezochten zo’n honderd gasten deze eerste editie van het Topsportfonds Schagen.

“We wilden heel graag de jonge topsporters uit onze gemeente in het zonnetje zetten. Nou, dat is gelukt!”, lacht Raymond Koen breeduit. Hij is een van de organisatoren van het eerste SportGala. “We hebben het twee keer uit moeten stellen, dus je merkte dat de gasten extra genoten nu ze eindelijk de sport met elkaar mochten vieren.”

Oud-Schagenees en wereldkampioen judo Ruben Houkes praatte de avond op informele wijze aan elkaar. Aan lange gedekte tafels schoven de topsporters met hun familie aan voor een driegangenmenu. Het gala had niet alleen een sportief, maar ook een feestelijk karakter.

Speciaal dankwoord

Een speciaal dankwoord was er deze avond voor sportwethouder Joke Kruit, voor alles wat zij de afgelopen jaren voor de Schagense sport heeft betekend. En tussendoor zorgden twee demonstraties voor het nodige vertier.

Jos en Teun ‘el Jackson’, een superjonge tweeling met gouden beentjes uit de gemeente Schagen, lieten een strak stukje groundmoves zien. De knullen trainen hele dagen om later als professional de wereld te veroveren. Trucs met bal, onderwijl tollend over de vloer, dat is waar ze de gasten op trakteerden. Natuurlijk moest een van de topvoetballers uit het publiek ook even laten zien of hij in de wieg gelegd is voor groundmover.

Geluid uit rommel

Na het hoofdgerecht werd het toneel in Alpha vol gezet met vuilnisemmers. Twee mannen in overall beklommen het podium en begonnen ritmisch te trommelen op al die potten en pannen. Al snel deed de hele zaal mee. Op schoot een eigen emmer en twee stokken en binnen no time zette iedereen een bijna perfecte performance neer. Hilariteit alom over het feit dat rommel zoveel mooi geluid kan voortbrengen.

Ruben Houkes haalde tussendoor twee sporters en twee bestuursleden naar voren voor een diepte-interview en daarna mocht een groepsfoto uiteraard niet ontbreken. Samen met de goodiebag een mooi aandenken aan een gedenkwaardige, feestelijke avond.

Topsportfonds nog zeker een jaar

Raymond Koen wil nog extra benadrukken dat alle sporters die er niet bij konden zijn, zich bij hem kunnen melden: ”Uit het Topsportfonds kan een individuele sporter maximaal 1.000 euro en een team of vereniging 2.500 euro krijgen. Totaal is dat ruim 95.000 euro. De gemeente wil het Topsportfonds in ieder geval nog een jaar garanderen aan de Schagense sportwereld.”

Meer weten over het Topsportfonds? Mail naar topsportschagen@onnh.nl.

Foto’s: Redmouse

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl