19°C
Scattered clouds

Favorieten treffen elkaar in de eerste omloop van de kortebaan Enkhuizen

De eerste omloop van de kortebaan in Enkhuizen belooft donderdag direct spektakel op te leveren. Archange de Jiel, de winnaar van afgelopen maandag in Medemblik, heeft zwaar geloot tegen de snelle Cesar Charisma. De loting heeft sowieso veel mooie confrontaties opgeleverd. De aanvang op de Paktuinen is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Maandag troffen Archange de Jiel en Cesar Chrisma elkaar ook al. In de tweede omloop trok de eerste uiteindelijk na mooie ritten aan het langste eind. Het is de vraag hoe de ruin (gereden door Rick Wester) de koers in Medemblik heeft verwerkt. Mogelijk is tweevoudig winnaar Cesar Charisma frisser. De troef van Ruud Pools werd immers vroegtijdig uitgeschakeld.

Ook de ritten tussen Chaman Rapida en Southwind Raptor beloven spectaculair te worden. De laatste was in Enkhuizen al tweede (2017) en derde (2018). Chaman Rapida is een lastige tegenstander die vooral in de eerste omloop bijzonder veel snelheid laat zien.

Nederlands kampioen

Op de Paktuinen is ook Kelsa Europoort met pikeur Manon Pools kansrijk. De merrie werd eerder deze maand verrassend Nederlands Kampioen kortebaan op de Renbaan Duindigt. Van de 22 deelnemers liepen dit seizoen onder andere Coktail Bar, Calistokingdseep, Hero Baldwin, Lordspirit en Panic Launcher al in de prijzen.

De familie Swagerman uit Andijk brengt Joep Swagerman en Fleur Swagerman aan de start. De laatste won de kortebaan Enkhuizen in 2016. Doc Holiday, de winnaar van 2019, ontbreekt op de startlijst.

Tweede kortebaan op de straat

De Harddraverijvereniging Enkhuizen is de tweede organisatie dit jaar die toestemming heeft om te kortebanen op en in een straat. Maandag was Medemblik de eerste ‘gewone’ harddraverij sinds de coronabreak. Publiek is alleen welkom met een aangeschaft polsbandje in combinatie met een QR-code en geldig ID.

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Hier komt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips te staan. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.enkhuizerharddraverij.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl