28°C
Broken clouds

Els Visser wordt ambassadrice IRONMAN Nederland

IRONMAN Nederland en Els Visser slaan de handen inéén om mensen te enthousiasmeren voor de triathlon sport. De professionele triatlete, die in 2018 als eerste over de finish kwam bij de laatste editie van de lange-afstandstriatlon IRONMAN Maastricht – Limburg, maakt vanaf vandaag als ambassadrice deel uit van Team IRONMAN Nederland.

Rob Frambach, wedstrijddirecteur van IRONMAN Nederland, vertelt dat hij blij is met de samenwerking met Visser: “We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Els als vaandeldrager en parel van de sport een grote motivator is om meer mensen aan het sporten te krijgen. Els is in Nederland hét boegbeeld van de sport en een voorbeeld voor velen, van jong tot oud en van onervaren tot gevorderd. Els en IRONMAN Nederland hebben dezelfde ambitie, mensen levenslang aan het sporten krijgen. IRONMAN is in Nederland al lang niet meer alleen de lange-afstandstriatlon, maar met de zeer succesvolle IRONKIDS series, de sprint en Olympische afstand als onderdeel van de Multisport Festivals werken wij al enkele jaren aan het fundament van de sport. Met dit wedstrijdaanbod kan iedereen deelnemen aan onze wedstrijden, ongeacht leeftijd en op ieders eigen sportieve niveau. Uiteraard hopen we ook Els in de toekomst weer te kunnen huldigen op het hoogste schavot!”

Els Visser; “Ik voel me onwijs vereerd dat ik mij de komende jaren als ambassadeur voor IRONMAN Nederland mag gaan inzetten! We hebben een unieke sport en delen een onwijs grote passie met elkaar. We weten wat ervoor nodig is om deze fysieke en mentale prestatie te leveren, we maken allemaal hetzelfde door. Ik ga mijn best doen om deze pure en diepe gevoelens verder te versterken en mensen hiervoor enthousiasmeren zodat jullie tijdens een van de IRONMAN-wedstrijden als IRONKID, in een sprint, 5i50 of IRONMAN 70.3 wedstrijd herinneringen zullen gaan maken waar je altijd op terug blijft kijken en anderen ook mag inspireren! 

Ik zie het ambassadeurschap ook als kans om onze sport goed op de kaart te zetten en meer aandacht voor sport in het algemeen te creëren. Helaas heeft 50% van de Nederlanders boven 18 jaar matig of ernstig overgewicht en 45% van de Nederlanders doet wekelijks niet aan sport. Ik vind dit schokkend! Sporten betekent onder andere fitter zijn, meer energie hebben, productiever zijn en gelukkiger leven. Naast mijn persoonlijke sportieve doelen is het dan ook een missie van mij om mensen aan het bewegen te krijgen en het effect van sporten te laten ervaren. IRONMAN Nederland organiseert evenementen die voor iedereen haalbaar zijn. Wat zou ik het mooi vinden om de nog niet actieve sporters samen te brengen en onderdeel te laten worden van de IRONMAN-familie!”

IRONMAN voor iedereen

De IRONMAN Multisport Festivals zijn bedacht met de insteek dat triatlon laagdrempeliger moet worden. Met een 5i50 (Olympische afstand, 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen) en een 4:18:4 (Sprintafstand, 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen, 4 kilometer hardlopen) voldoet de organisatie aan de behoefte van atleten om eerst op een laagdrempelige manier aan de triatlonsport te kunnen proeven. Meedoen als team verlaagt de drempel nog meer. Eenmaal kennis gemaakt met de sport en IRONMAN worden doelen en ambities steeds verder opgeschoven, een leven lang sporten is begonnen. Inmiddels staat de Nederlandse organisatie aan de vooravond van de nieuwe spektakelstukken in Nederland: de IRONMAN 70.3 Maastricht – Limburg en de IRONMAN 70.3 Westfriesland. Voor deze wedstrijden hebben veel atleten zich ingeschreven die voorgaande jaren deelnamen aan de Multisport Festivals.

Leven lang sporten

Dat veel deelnemers van de 5i50 en 4:18:4 deelnemen aan de IRONMAN 70.3’s, is voor de organisator van de IRONMAN-wedstrijden in Nederland een bevestiging van hun visie. Frambach: “We vinden het belangrijk dat sport voor iedereen beschikbaar is én blijft. Zeker met het oog op de huidige situatie waarin mensen een drukke agenda hebben en tijd maken en vinden om te sporten steeds lastiger wordt. Echter, sporten is niet alleen belangrijk voor de fysieke gezondheid, maar juist ook voor de mentale gezondheid. Tijdens de Covid-19 pandemie wordt steeds meer duidelijk dat sporten essentieel is. Evenementen en bijpassende doelen gelden hier als vliegwiel en motivatie”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl