0°C

Elke week uurtje wandelen met Team Sportservice en AV Nova

WARMENHUIZEN – Het verlaagt de kans op een beroerte, botbreuken en hartaandoeningen en is bovendien goed voor geheugen en humeur. Het zijn slechts een paar voordelen van wandelen. Reden genoeg om aan te sluiten bij de nieuwe wandelgroep in Warmenhuizen. De wandelaars gaan elke donderdag om 9.30 uur van start vanaf atletiekvereniging Nova. De groep begint donderdag 1 september en meelopen is gratis.

Team Sportservice en AV Nova nemen het initiatief voor de wekelijkse activiteit. Jolanda Ides is buurtsportcoach bij Team Sportservice. Ze legt uit: “Het is een leuke manier om aan je gezondheid te werken én nieuwe mensen te leren kennen. We lopen een uur en het tempo passen we aan de groep aan.”

Plek om anderen te ontmoeten

Bewegen is gezond, dat is algemeen bekend. Maar wat wellicht niet iedereen weet is dat het ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen. “We vinden dat belangrijk. Want je blijft gezonder door te bewegen, langer zelfstandig en ontmoet andere mensen”, licht de buurtsportcoach toe.

Sociaal aspect

Deze nieuwe groep is een aanvulling op twee ochtendwandelingen die AV Nova verzorgt in de duinen van Schoorl. Maar dat zijn meer wandelbootcamps, weet Jolanda Ides. “Iets sportiever en voor fanatiekere mensen. De wandelbootcamps duren ook langer, anderhalf uur. Wat wij nu samen opzetten is veel laagdrempeliger. Het sociale aspect is daarbij ook heel belangrijk. Daarom drinken we na afloop samen een kopje koffie of thee.”

Niet alleen voor ouderen

De groep wandelaars vertrekt elke donderdag om 9.30 uur. “De wandelingen zijn niet per se bedoeld voor ouderen hoor. Iedereen is welkom. Juist dat maakt het zo divers. Het is leuk om te zien hoe snel ze elkaar leren kennen en blijven stimuleren om er de week erop weer te zijn.”

Aanmelden hoeft niet

Aanmelden voor deze groep is niet nodig. Kom naar AV Nova aan de Oostwal 33 in Warmenhuizen. Daar is de start om 9.30 uur. Vragen of meer informatie? Neem contact op met Jolanda Ides van Team Sportservice via jides@teamsportservice.nl, 0224–214774 of Peter en Marian van AV Nova: peterenmarianrobert@gmail.com

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl