0°C

EK trampolinespringen 2024: prestaties van het Nederlandse trampoline team

NL trampolineteam junioren en senioren 2024
NL trampolineteam junioren en senioren 2024

Van woensdag 3 april tot en met zondag 7 april was het EK trampolinespringen in Guimaraes (POR)

Van 3 t/m 7 april werd in Guimaraes Portugal het EK trampolinespringen gehouden. Voor het Nederlandse trampolineteam was er succes met maar liefst twee titels bij de junioren en diverse finaleplaatsen bij de junioren en senioren. 

Jordy Mol individueel 28e van Europa!

Jordy Mol zijn EK begon met het individueel. Zijn doel vooraf was om in de top 24 te komen. De top 24 plaatst zich voor de halve finale. Het lukte hem bijna! Met zijn 28e plaats (65 deelnemers) kwam hij 0,25 punten tekort voor een plek in de halve finale. Op dat moment was het even balen, maar hij mocht toch wel tevreden zijn met deze prestatie en hij was zelfs de beste Nederlander. Voor de halve finale was hij nog wel de tweede reserve, maar helaas viel er niemand uit en eindigde zijn individuele EK.

jordy mol ek trampolinespringen 2024
Jordy Mol – Foto EK trampolinespringen 2024

Als team 6e van Europa geworden!

Met zijn teamgenoten Milco, Ralph en Luuk behaalde hij de 6e plaats in de teamwedstrijd. De eerste vijf landen plaatsen zich voor de finale en kwamen dus zeven punten tekort voor de finale. Opnieuw balen, maar wel blij dat ze de aansluiting met de Europese top hebben gevonden.

Synchroon 10e van Europa!

In de synchroonwedstrijd Jordy samen met Ralph van Tilborg. Op de Worldcup in Alkmaar behaalden zij de zilveren medaille. Het doel op dit EK was een plek in de finale. De 10e plaats met 49.150 punten was ruim genoeg voor de finale, maar op het EK mag er maar een koppel per land naar de finale. Luuk en Milco behaalden namens Nederland meer punten en daardoor ging niet hij, maar België naar de finale.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl