14°C
Broken clouds

Eindelijk weer BMX-wedstrijden

Voor de startende BMX’ers zijn er al twee jaar geen regionale wedstrijden geweest vanwege de beperkende corona maatregelen. Daar komt dit jaar eindelijk verandering in.

De leden van BMX Stede Broec kunnen bijna niet langer meer wachten om mee te kunnen doen aan BMX-wedstrijden om eindelijk de trainingen in praktijk te brengen en zich te meten met leeftijd genoten uit de regio.

De BMX Trofee West Competitie is een laagdrempelige en gezellige serie wedstrijden voor deze groep startende BMX’ers en hun ouders. 

Deze competitie bestaat uit 7 wedstrijden bij verschillende BMX-verenigingen in West Nederland waarbij wordt er gestreden om de grote bekers aan het eind van het seizoen.
Naast de competitie wordt er op elke wedstrijddag ook gereden in de zogeheten Open Klasse waar voor de dagprijzen wordt gestreden.

Om het landelijke BMX te in te luiden wordt er op 27 maart in Wijchen het Nederlands Kampioen Clubs gereden. BMX Stede Broec zal daar net als vorige jaar met een grote groep leden aanwezig zijn om deze jonge BMX-vereniging uit Bovenkarspel op landelijk niveau te presenteren.

Behalve de wedstrijden bij andere verenigingen wordt er op de eigen BMX baan in Bovenkarspel ook een clubcompetitie georganiseerd waarbij de leden tegen elkaar racen.

“Zo gaaf om die trotse koppies te zien als ze op het eind van een competitie met een dikke beker op het podium staan, ongeacht wat de uitslag is” aldus Jeroen Kok (Voorzitter).

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl