16°C
Overcast clouds

De Shaolin Kungfu traditie in Enkhuizen

Bij de Van Ark Kungfu Academie kun je sinds enkele jaren terecht, als je geïnteresseerd bent in de Shaolin Kungfu traditie. Deze Chinese martial arts, ook bekend als, Guoshu, Wu Yi, Wushu, is bij ons in het westen beter bekend als Kung Fu. We kennen allemaal de bekende voorganger(s) uit de jaren 70.

Shaolin (495BC) Kung Fu is nu wereldwijd bekend om zijn Martial skills maar, de Shaolin Tempeln was van origine een plek waarin de eerste jaren van zijn bestaan, het Chan of Zen Boeddhisme werd gepraktiseerd. Met de komst van nieuwe generaties monniken, zoals bijvoorbeeld oud militairen nam ook de martial skill zijn intrede in Shaolin. De grondbeginselen van Shaolin Kung Fu vonden zo hun oorsprong.

Bij de Van Ark Kungfu Academie kun je wekelijk terecht als je interesse hebt in Kung Fu en je wilt werken aan je fysieke maar, ook je mentale mindset. De school geeft trainingen in de Shaolin Hung Ga 洪家 stijl in combinatie met Qi Ging en de basis beginselen van Shuai Jiao ofwel het Chinees worstelen.

Het nieuwe trainingsseizoen is inmiddels van start gegaan. Iedereen vanaf 15 jaar, die zichzelf aanmeld, krijgt sowieso een tweetal proeflessen. Je kunt zo een week gratis meetrainen. Voor meer informatie: www.vanarkacademie.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl