3°C
Broken clouds

Column uit de Sportkrant – Fleur de Wit

Wellicht is het u opgevallen, dat er de afgelopen twee keer geen column van mij in deze krant heeft gestaan. Met mijn collega buurtsportcoaches uit de gemeenten Stede Broec en Drechterland hebben we afgesproken dat wij om de beurt iets vertellen over onze werkzaamheden. Vorige maand heeft onze nieuwe collega Heidy (buurtsportcoach Stede Broec) zichzelf voorgesteld en al iets verteld over de Doortrappen Beweegkaravaan.

Van 16 t/m 25 september is de Nationale Sportweek. Gedurende deze week organiseert Team Sportservice op verschillende plekken in West-Friesland de Doortrappen Beweegkaravaan. Dit is een evenement voor senioren, gericht op sport en bewegen en met een belangrijk aandeel voor de activiteit fietsen. De Doortrappen Beweegkaravaan bestaat onder andere uit een fietstocht (25 km of 10 km), maar daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook meedoen aan een fitheidstest en kunt u beweegadvies krijgen.

Op 23 september van 09.30 – 13.00 uur vindt dit evenement voor de gemeenten Stede Broec en Enkhuizen plaats. Starten met de fietstocht kan tussen 09.30 en 11.00 uur. De locatie volgt nog, hiervoor kunt u onze website in de gaten houden.

Op veel kortere termijn staat er ook een leuke activiteit gepland, waar ik als buurtsportcoach bij betrokken ben. Samen met de Baanbreker, Leviaan en de Huiskamer van Enkhuizen organiseren we op 9 september een Sportproeverij voor hun cliënten. Zoals de naam al zegt, krijgen de deelnemers de gelegenheid om door middel van korte clinics kennis te maken met diverse sporten. Daarnaast zijn er ook ervaringsdeskundigen aanwezig, om te vertellen welke rol sport heeft gespeeld in hun herstel. Meer informatie over de Sportproeverij kunt u vinden op de Facebookpagina van de Baanbreker.

Mocht u vragen hebben over één van bovenstaande activiteiten, dan kunt u bellen naar 0229-287700 of mij persoonlijk mailen.

Sportieve groet,

Fleur de Wit    

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen    
Organisatie: Team Sportservice West-Friesland   
Telefoon: 0229- 287700    fdewit@teamsportservice.nl     www.teamsportservice.nl/westfriesland   

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl