0°C

Column Team Sportservice West-Friesland (Stede Broec)

De zomer staat weer voor de deur. Het mooie weer zorgt er vaak voor dat er meer buiten gespeeld wordt. Buitenspelen zorgt ervoor dat kinderen zich motorisch en creatief kunnen ontwikkelen.

Eigenlijk is het vreemd dat veel competities en verenigingen stilliggen in de zomer. Juist wanneer het mooi weer is en kinderen buiten willen en kunnen spelen.

Gelukkig worden er in de zomer altijd verschillende leuke dingen georganiseerd, maar dit gebeurt in mijn ogen nog te weinig door de verenigingen. Het is een kans om de leden ook tijdens de zomer betrokken te houden en om extra omzet te genereren voor de clubkas. Er zijn legio voorbeelden van verenigingen die wel wat organiseren voor hun leden (primaire doel) en hier ook iets leuks aan overhouden in de zin van nieuwe leden of extra omzet (bijvangst!).

Anderzijds zijn er landelijke themadagen waarbij aangesloten kan worden. Zo is het van 7 tot en met 11 juni ‘de week voor de gezonde jeugd’. Een mooi moment om de vereniging extra onder de aandacht te brengen met een leuk aanbod. Binnen deze week valt ook de landelijke Buitenspeeldag op 8 juni. Grijp deze dagen aan om wat leuks te doen!

Een evenement wat ik nog naar voren wil halen is de Ironkids en Ironman Westfriesland. Een evenement dat plaatsvindt in het weekend van 24 tot 26 juni in Hoorn. Een geweldige uitdaging voor jong en oud. Via Noord Holland Actief kun je ook kijken wat er nog meer plaats vindt de komende tijd. Op het platform kun je kijken per gemeente. Ben je benieuwd naar het aanbod voor de zomer in Stede Broec? Neem een kijkje en beweeg jezelf lekker de zomer door!

Met vriendelijke groet,

Jordi Meester

Verenigingsadviseur Team Sportservice

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl