14°C
Scattered clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Stede Broec)

Hoe Nederland in mum van tijd heel veel vluchtelingen onderdak heeft geboden doet me deugd. Ook binnen de SED gemeente zijn er veel vluchtelingen opgevangen. Deze mensen opvangen zodat zij onderdak hebben is stap één, maar dan begint het pas. Alles moet geregeld worden: school, werk, verzekeringen etc. En hoe zit het met sport? Mogen en kunnen deze mensen ook sporten?

Zeker nu heeft deze groep mensen behoefte aan sport! Even het hoofd leeg, de zorgen vergeten, opgaan in het groepsgevoel en doen waar ze blij van worden. Om de mensen zich snel thuis te laten voelen in Stede Broec is het fijn dat veel sportclubs vluchtelingen binnen de reguliere trainingen kosteloos in laten stromen. Zo kunnen de verenigingen laten zien hoe mooi en uniek het verenigingsleven is dat wij hier hebben en de vluchtelingen kunnen lekker sporten en nieuwe vriendjes of vriendinnetjes maken. 

Er zouden geen belemmeringen moeten zijn om deze (vooral) kinderen te laten sporten. Wij verwijzen zelf zowel sportclubs als vluchtelingen door naar www.noordhollandactief.nl De verenigingen kunnen hierop hun aanbod kenbaar maken en de vluchtelingen kunnen (in hun eigen taal) in de gemeente een geschikte sport zoeken.  

Zo hopen wij ons steentje bij te dragen als verbinder tussen de mensen die nu bijna niks meer hebben en de verenigingen waar het allemaal over het algemeen goed geregeld is. 

Mochten de verenigingen tegen regels/wetten aanlopen die een belemmering zouden kunnen zijn om de vluchtelingen te laten sporten dan kunnen zij uiteraard contact met mij opnemen. 

Sport verbindt en verbroedert en dat is zeker nu hard nodig! 

Met vriendelijke groet,  

Jordi Meester 

Verenigingsadviseur Team Sportservice 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl